Dette er Liljen

Liljen … et gammelt kallenavn fra en gang livet ikke var enkelt. Men livet er jo i grunnen aldri enkelt hele tiden. Og for meg er det nå ikke enkelt igjen, men på en helt annen måte enn tidligere.

Men hvem skjuler seg bak Liljen?

Jeg heter Kristel, er 83-model, og firebarns mamma, samboer med faren til de tre siste, bonusmamma til en. Så vi er en storfamilie. Sykepleier siden 2015.

Trenger kanskje ikke si så mye om tiden før, men jeg slet en del psykisk i tiden før og etter første barnet mitt (2003), grunnet traume. Men stor bedring etter barn nummer to (2011), og det var da jeg startet utdanningen til å bli sykepleier (2012-2015).
De to siste barna kom relativt tett, mai 2016 og januar 2018.
Samboer med en fantastisk snill og god mann siden november 2016, han er også far til mine tre siste barn. I tillegg til at han har en sønn (2005) fra et tidligere forhold, som bor hos oss 50% av tiden.

Jeg jobber som sykepleier på kirurgisk ortopedisk avdeling på sykehus. Og trives veldig godt.

Bloggen er våknet til liv igjen grunnet min fysiske helse. Siden siste fødsel har jeg kjent mer og mer på at formen ikke har vært god. Jeg begynte å kartlegge de symptomene jeg kjente på. Jeg begynte å snakke høyt om de smertene jeg hadde. Smerter som for meg har blitt så normale i hverdagen at jeg ikke har tenkt så mye på dem. Smerter jeg har hatt i mange år, i en viss grad – men bare lært meg å leve med, på min egen rare måte. Men smerter som ble verre og verre å leve med etter siste svangerskap. Smerter som gjennom permisjonstiden satte meg mer og mer ut av spill, andre symptomer som satte meg ut av spill. Og når det begynte å nærme seg få måneder / uker til jobb igjen, begynte jeg å grue for å komme tilbake i jobb, for hvordan skulle det gå med de plagene jeg hadde. Plager som gjorde at jeg ikke fungerte hjemme en gang, hvordan skulle jeg da greie å kombinere jobb og privatliv med de plagene. Så kartleggingen startet, og samtalen med fastlegen ble tatt. Og det ble startet med utredning av de muskel- og leddplagene jeg kjente på. Blodprøver, røntgen, MR, smerteskjema, undersøkelse. Henvisning til revmatolog.
Og der var jeg 11.02, og fikk påvist diagnosen Fibromyalgi. Samtidig er det spørsmål om jeg kan ha Bekhterev. Men de funnene på MR kan også stamme fra belastningen etter to tette svangerskap. Så flere leger skulle se på bildene, og drøfte saken. Venter enda svar på dette.

Bloggen kommer til å handle en del om det å lære seg å leve med kronisk muskelsmertesyndrom, og hvordan behandlingsmåtene vi prøver ut fungerer på meg. Jeg vil åpne opp for at andre skal få forståelse, slik at det kan bli lettere å leve med en usynlig sykdom.

Reklame
%d bloggere liker dette: