La oss snakke om selvmord…

  1. September – Verdensdagen for selvmordsforebygging.

Psykisk helse, selvmordstanker og selvmord er viktig å snakke om. Ingen skal måtte sitte i mørket og føle at døden er eneste utvei. Det finnes håp, det finnes hjelp og man kan få det bedre.
Jeg burde vite! Jeg har selv levd i nesten ti år i et mørke med selvdestruktive tanker og handlinger, selvmordstanker og forsøk. Der og da så jeg ingen lys fremtid, alt føltes håpløst. Jeg hadde noen små lysglimt, som gjorde at jeg kjempet for å holde ut. Vesle jenta mi var et av de 🤍 jeg søkte hjelp, og tok i mot den. Jeg husker ei helg jeg skulle være helt alene, og var redd for meg selv. Jeg hadde tenkt ut måter å ende alt på, og fryktet det. Den helgen var jeg innlagt på psykiatrisk, som forebygging.
Vendepunktet kom da jeg ble tobarnsmor. Da tok jeg virkelig tak i livet. Flyttet for meg selv med barna, begynte å studere sykepleien, og opplevde mestring, glede og egenvekst. Nå er jeg firebarnsmor, har mitt å stri med (fysisk helse), men elsker livet.

I den mørke tiden brukte jeg mye tid på Internett, og ble kjent med mange i lignende situasjon som meg. Mange av de er ikke med oss lengre, de så ingen annen utvei enn døden. Vivian husker jeg best. Vi hadde mye felles, hun var også mor. Vi chattet mye, og plutselig en dag var hun ikke mer. 💔
Mange av de andre har utallige selvmordsforsøk bak seg. Noen av dem er det virkelig et under at er her i dag. Jeg hører om hjelp som ikke er til hjelp, følelse av å ikke føle seg verken sett eller hørt. Noen som skriker så høyt etter hjelp, og ikke får den hjelpen de trenger og har rett på.

Som ei venninne som ved et mirakel overlevde i vår, som sier at «skulle det virkelig et så alvorlig selvmordsforsøk til, for å endelig bli hørt?»

Tidlig i sommer fikk vi selvmord tett på, da Julianne mistet en av sine – om ikke DEN – nærmeste venninne. 💔😢

Så i kveld tenner vi lys for de vi har mistet til selvmord, de som har selvmordsforsøk bak seg, de som sitter med selvmordstanker, og alle de 658 som tok sitt liv i 2021, og deres nærmeste.

Og spesielt et lys for Milla. 🕯💜

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: