Lot masken falle

Nå hadde jeg pressa meg selv for hard, for lenge.
Mye tanker og følelser som herjer nå. Jeg har mye vondt for tiden, og er veldig sliten og utmatta. Sover dårlig og lite. Vært 40% sykemeldt siste tiden.
Jeg stortrives på jobb, elsker jobben min. Men har de siste ukene gruet meg til å gå på jobb, fordi jeg vet det blir noen vonde timer – hvor jeg må bite tennene sammen og late som alt er OK. Og jeg har gått med tårene trillende nedover kinnene når jeg har gått til garderoben etter mine 5 timer på jobb, pga smertene, den dårlige samvittigheten, dårlige selvfølelsen og utmattelsen.
Jeg kommer hjem, og er ikke i stand til å ta vare på hus og hjem. Og får hjem en samboer som uff’er seg, når han ser alt jeg ikke har gjort.
Jeg tar godt vare på ungene på 1, 3, 8 og 15 år – men jeg har ikke overskuddet til å være så påkoblet som jeg ønsker. Vi er sjelden ute å leker på ettermiddagen etter skole og barnehage. Leken tar vi inne på stua, hvor sofaen er nær når mor har fått nok og må ta en hvil.

Den dårlige samvittigheten er der konstant, ovenfor jobb, kollegaer, samboer og barn. Og alt dette gjør at jeg mister meg selv, mister troen på meg selv og selvfølelsen er på bunn.

Så jeg føler jeg står vinglende på kanten av et stup, og jeg vet hva som møter meg om jeg faller utfor – for der har jeg vært før. Depresjon og selvdestruktive tanker og handlinger.

Så i dag hadde jeg samlet masse mot til å legge masken til side og være 100% ærlig om hvordan jeg egentlig har det for tiden. Så jeg satt gråtende til den enestående fastlegen min, og fortalte alt. Og ble møtt med en forståelse og omsorg jeg er så utrolig takknemlig for. Og det endte med 100% sykemelding. Jeg vet ikke om jeg er letta eller trist for det, men kanskje begge deler. Jeg ønsker ikke å ikke jobbe, men jeg forstår at jeg er nødt til å ta vare på meg selv nå. Og som fastlegen sa, det er bedre å ta grep NÅ, for veien tilbake blir så mye tyngre om man har falt utfor stupet.

Så om noen har tips til god selvpleie når man har det så elendig, så tar jeg i mot. Fastlegens tips var omega3, lette gåturer i nærmiljøet, sove og hvile, alltid ha barna i barnehagen uten dårlig samvittighet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: