Bloggen våkner til liv

Bloggen er våknet til liv igjen grunnet min fysiske helse. Siden siste fødsel har jeg kjent mer og mer på at formen ikke har vært god. Jeg begynte å kartlegge de symptomene jeg kjente på. Jeg begynte å snakke høyt om de smertene jeg hadde. Smerter som for meg har blitt så normale i hverdagen at jeg ikke har tenkt så mye på dem. Smerter jeg har hatt i mange år, i en viss grad – men bare lært meg å leve med, på min egen rare måte. Men smerter som ble verre og verre å leve med etter siste svangerskap. Smerter som gjennom permisjonstiden satte meg mer og mer ut av spill, andre symptomer som satte meg ut av spill. Og når det begynte å nærme seg få måneder / uker til jobb igjen, begynte jeg å grue for å komme tilbake i jobb, for hvordan skulle det gå med de plagene jeg hadde. Plager som gjorde at jeg ikke fungerte hjemme en gang, hvordan skulle jeg da greie å kombinere jobb og privatliv med de plagene.
Så kartleggingen startet, og samtalen med fastlegen ble tatt. Og det ble startet med utredning av de muskel- og leddplagene jeg kjente på. Blodprøver, røntgen, MR, smerteskjema, undersøkelse. Henvisning til revmatolog.
Og der var jeg 11.02, og fikk påvist diagnosen Fibromyalgi. Samtidig er det spørsmål om jeg kan ha Bekhterev. Men de funnene på MR kan også stamme fra belastningen etter to tette svangerskap. Så flere leger skulle se på bildene, og drøfte saken. Venter enda svar på dette.

Bloggen kommer til å handle en del om det å lære seg å leve med kronisk muskelsmertesyndrom, og hvordan behandlingsmåtene vi prøver ut fungerer på meg. Jeg vil åpne opp for at andre skal få forståelse, slik at det kan bli lettere å leve med en usynlig sykdom.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: