The dark side of the week

Når du i løpet av en uke går fra å være på toppen,  til å synke langt langt ned.

Gode tilbakemeldinger, som gir deg selvtillitsboost opp til himmelen. Ferdighetstest som ikke bare er godkjent, men veldig godkjent. Ord som «perfekt» kommer fram, under andre test. Og du kjenner at du faktisk mestrer noe, at du er god på noe – og at andre også ser det. En fantastisk deilig følelse. Du kjenner at du har valgt riktig, og får stor tro på at det kan gå bra. Du tror du kan leve lenge på slike gode dager, helt til et par dager senere…

 

… når du sitter der, og plutselig kommer djevelen fra fortiden rett i mot. Du har ingen steder å gjemme deg. Hjertet dunker så hardt, at du er sikker på at alle i rommet kan høre det. Du ser ned, gjemmer deg bak håret og fokuserer på henne som er med deg. Forsøker å ikke vise din frykt. Når han går puster du lettet ut, du slapp unna denne gangen også. Helt til han kommer tilbake, og setter seg rett ovenfor dere – to meter unna. De følelsene som strømmer gjennom deg, er følelser du ikke har kjent på lenge – de verste følelsene du noen gang har kjent. Du er redd for at alle skal se frykten din, men mest av alt er du redd at han skal se… At han skal se frykten din, at han skal se DEG. Når dere ropes inn, famler du deg vei og ser ut som bambi på glattisen der du stabler deg av gårde. Endelig inne, endelig! Når dere kommer ut er han borte, og du kan slippe pusten og puste normalt. Men han er der igjen, og kommer nærme – så alt for nærme. Det er nesten så du kan kjenne lukten av han, nesten så du kan føle pusten hans. 1 meter er ikke langt unna, når du aller helst hadde sett at han aldri mer fantes. Men du kan ikke vise frykt, du kan ikke knekke nå! Hun snakker til deg «kom da mamma» – og du vet du må enda nærmere for å komme forbi. Ser motsatt vei, og håper han ikke ser at det er deg. Så går han, forsvinner ut og bort. Men dagen er ødelagt, alle tanker kretser omkring han nå. Og når han dukker opp tre ganger til i løpet av den dagen og dagen etter – så er det et faktum at dette ble den verste uken på lenge, og du føler du nesten ikke kan leve godt mer.

Du innser at du er på hans territorium nå, og at han alltid vil være her. Du må bare finne en måte å vinne over han på, vinne tilbake tankene dine, vinne tilbake følelsene. Ta tilbake makten. For du vet at det er ikke riktig at bare synet av han, hans tilstedeværelse, skal kunne dytte deg så langt ned i mørket at du nesten ikke ser lyset mer. Det er ikke riktig. Du må lære deg å se mot lyset, holde fast i det. Holde fast i «perfekt» og gode tilbakemeldinger. Holde fast i følelsen av å mestre noe. Holde fast i godheten i livet.

Så tørk tårene og vær stolt. Du har kommet langt, og alt går deg godt. Han er bare en ussel dritt, som ikke fortjener makten. Makten er din, du har makt til å gjøre hva du vil med livet ditt. Det er DITT liv, han er bare en skygge fra fortiden, djevelen fra fortiden – men nåtiden er din, og nåtiden er lys! Fortiden var i går, fortiden er over og forbi. Så se frem! Skriv nye kapitler i boken om ditt liv!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: