Så glad!

Først vil jeg takke for meldinger både på SMS, Facebook og MSN – hvor dere spør om hvordan det går med meg og hvorfor jeg skriver så lite i bloggen for tiden. Koselig at mange av dere ikke har glemt meg selv om jeg ikke blogger like mye som før.

Sannheten er at jeg har det kjempebra for tiden, og jeg føler ikke jeg trenger bloggen. Jeg er så glad for at jeg ikke lenger har noe behov for å skrive om min elendighet og alt som hører med – fordi det ikke er noen elendighet. Tårene som kommer om dagen, er enten gledestårer eller vanlige gravid-hormoner som tar overhånd – noe som går over like fort som det kom. Ingen langvarig depresjon, absolutt ingen tanker om selvskading eller lignende, ingen irrasjonelle reaksjoner, tanker eller handlinger. Og det er så deilig.

Samtidig har jeg kuttet ned på antall blogger jeg leser. Spesielt når det kommer til psykiatriblogger – her leser jeg stortsett bare bloggene til blogghjertene mine – de jeg har truffet på treff, og de jeg har fulgt lenge og fått et godt forhold til. *heart*

Jeg er i dag 21+1 uke gravid, jeg får engangsstønad fra NAV, har bestilt barnevogn, og planlegger tur til IKEA og 3D ultralyd! *JIPPI* Det ordner seg for snille jenter!! :)) Blodtrykket som jeg har vært bekymret for, er jeg ikke så bekymret for lenger. Jeg vet at det KAN komme en preeklampsi mot slutten av svangerskapet, men akkurat nå er blodtrykket helt fint – sikkert mye takket være den blodfortynnende medisinen jeg går på :) Skal på en ekstra ultralyd 19. oktober – da er jeg i uke 26. Så skal jeg visstnok på enda en ultralyd i uke 32. Dette for å sjekke at morkaka ikke svikter, som den kan gjøre ved preeklampsi, og at blodtilførselen via navlestrengen er som den skal.
Babyen vokser og er aktiv i magen. Jeg kjenner spark hver dag, og det er så herlig. Og hver kveld når jeg legger meg, tar jeg fram Angelsounden (Doppler) og lytter til hjertelyden til babyen – jeg blir ALDRI lei den lyden!!! :´))

I helga var jeg på bursdagsfest, og det var faktisk ikke så kjedelig å være edru på fest :) Var sammen med mine beste venner, og hadde det kjempekoselig. Noen gode samtaler med noen av mine bestevenner, både om babyen og alt annet. Godt å vite at de er der og bryr seg. Og godt å vite at jeg får være med på fest, selv om jeg ikke drikker. Selv om alle røyka på festen, stortsett – så var det ikke noe problem å holde seg unna. Og det er jo kjempebra :)

En annen ting er at jeg har klart å kvitte meg med noen ekle mennesker i det siste. Mennesker som driter i andres følelser, mennesker som på folkemunne har blitt omtalt som psykopat – men som ingen av oss egentlig er kvalifisert til å diagnosere. Noen som er godt kjent her, og som ingen egentlig liker. Jeg vil ikke lenger ha noe med noen av dem å gjøre, og har slettet dem fra livet mitt. Og det føles som en lettelse. Dette er noen jeg ikke kommer til å savne en gang. Det er ikke noe stort savn å ikke lenger ha dem i livet mitt. For jeg vil ikke godta å sitte å motta trusler på den måten der. Hvorfor true meg? Hva får dem ut av det? Er det for å heve seg over meg? Tror dem at dem er så mye bedre enn meg? Nei, de truslene kommer de ingen vei med – annet enn å drite seg ut.
Stolt av meg selv da :) For at jeg har kommet så langt, og for at jeg så lett bare ignorerer og sletter – i stedet for å la dem knekke meg.

Jeg og datteren min har det også så bra om dagen. Vi snakker mye om babyen som skal komme, og jeg er sikker på hun blir verdens beste storesøster. Hun er så fornuftig og veslevoksen. Hun er så reflektert. Vi har snakket om sjalusien som kan komme, nå som hun ikke lenger er den eneste som skal ha oppmerksomhet. Hun ytret sin bekymring selv: «mamma, jeg er så redd jeg ska bli sjalu på babyeb!» – Det er så godt at hun føler hun kan fortelle meg slike ting, så vi kan snakke om det. Selvfølgelig kan hun bli sjalu, men vi skal gjøre det vi kan for å forebygge det. Hun skal føle seg inkludert og viktig, hun skal få ha egentid med mamma. Vi skal fortsatt ha våre mor&datter-kosedager! Og hun skal få hjelpe til med babyen.
Jeg er så stolt av henne. Hun har blitt så stor og flink i det siste, og vi har fått god tilbakemelding fra skolen :)) *Hjertet mitt* :´)

Nå skal jeg legge meg. Måle blodtrykket, lytte til babyeb, kjenne litt etter spark – h*n er mest aktiv om kvelden når jeg legger meg, og lese 1-2 kapitler i «Ringenes Herre – Atter en Konge» – snart ferdig nå :)) Så dere får ha god natt, alle som leser. Og vær tålmodig med meg, selv om jeg ikke blogger like ofte som før, så vil det komme innlegg av og til – har jo så mye å fortelle :))

Det å vokse, få større mage, legge på seg – det er faktisk ikke noe problem. Jeg vet jo at det er pga babyen. Kanskje blir jeg tykkere etterpå, kanskje får jeg ikke alt sammen av igjen, kanskje blir magen og puppene mer hengende – men det er verdt det. Jeg bærer trossalt fram et LIV – min datter eller sønn. Et barn. MITT barn. Lisshjertet mitt. Slanke meg kan jeg alltids gjøre senere. Ikke for det, jeg har ikke gått opp noe enda i svangerskapet :))

Men ja, NATTA nå! Legg igjen en hilsen, jeg savner dere!

Reklamer

18 tanker på “Så glad!

 1. *GLAD*
  Elsker å lese at du har det så fint nå :)
  Og jeg følger deg på 3Hjerter jeg, og gleder meg til hver gang du oppdaterer <3

 2. 3hjerter er så koselig!! Og det er herlig å lese at du har det så bra:) Men hvor har det blitt av piercingene?

 3. Du har fjerna snakebitsene, sant?

  Godt å høre at du har det bedre! Klikker meg innom 3hjerter med jevne mellomrom for å se hva som skjer ellers i livet ditt også! Er kjempeglad på dine vegne Kristel! ♥

 4. Godt å høre at du har det bra. Det betyr mye for meg å høre at det går bra med deg og at du stråler om dagen. Lykke til videre. Tenker på deg!

  *klem*

 5. Godt å lese at ting er så bra for tiden Kristel,jeg unner deg alt godt og lykke til videre i svangerskapet :)

 6. pircingene er borte :D
  Du så mye mer voksen ut uten!! <3
  Jeg savner mine noe helt sjukt jeg :'/
  Men syns jeg ser litt mer voksen ut uten =p
  Jeg begynner og følge med på den andre bloggen din når jeg kommer hjem og har tilgang på nett ;)
  SAVNER DEG!!! <3

 7. Hei!

  Snubla over bloggen din igår kveld, ble fenget av måten du skriver på og har lest en del her fram til jeg kom over dette innlegget… Ble rørt av det du skriver her, og må bare si at jeg også er så glad for at du har det bedre nå! :D Ta tida til hjelp om du har kjipe dager fortsatt, men det er ihvertfall helt sikkert at du er ei sterk ung dame!! Ser så bra ut på bilde og jeg er rett&slett litt stolt av deg, jeg… ;p Hehe, sjøl om jeg ikke kjenner deg. You go girl! Kos deg med jenta di og den kommende babyen, og kos deg over at du har en annen hverdag nå – vær stolt av det! Du er ei tøff ei og jeg blir inspirert! :)

  Lykke til, klæm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: