Litt om hvordan det går her, hovedsaklig om babyen ;)

Må vel komme med en liten oppdatering.

Har tidligere skrevet litt om at jeg har vært bekymret, men det er jeg ikke så mye nå lenger. Var hos gynekolog og hadde en samtale der om preeklampsi, og har vært på ultralyd der alt så bare helt fint ut. Fikk ingen særlig gode bilder, og fikk ikke vite kjønnet – men det var helt fantastisk å se den lille ligge der inne å «vinke» til oss, og sparke og røre på seg. Jordmor sa at h*n så helt perfekt ut, og det var kjempegodt å høre. Faren var med på ultralyden, og det var kjempefint!! Fikk time til ny ultralyd 19. oktober – mtp preeklampsi, og det føles trygt og greit. Jordmor mente vi skulle se om vi så kjønnet da, og prøve å få bedre bilder :)

Ellers begynner magen å bli større, og merker forskjell fra uke til uke. Og det er jo kjempekjekt!! Kjenner godt at den vokser også, for jeg har en del «voksesmerter» som jeg kaller dem. Stikkende smerter man får når livmor vokser. Ligamentsmerter kalles det også. :) Ligamentene (senebånd til livmora) strekkes. Ser dere forskjell fra uke 18 til uke 19 eller? :)) Forskjellen er iallefall at livmora har kommet lenger opp, og magen har blitt litt større og litt mer annerledes i fasong :)

Photobucket Photobucket

Ellers måler jeg blodtrykket hjemme hver dag, noe jordmor syntes var kjempelurt – og ba meg fortsette med. På den måten trenger vi ikke bli skikkelig bekymret når BT er høyt når jeg er der – så lenge det har vært så normalt når jeg er hjemme. Begynner det å stige hjemme, så må vi være på vakt.

Jeg lytter også etter hjertelyden til babyen nesten hver dag, blir nok aldri lei den lyden :´) Angrer ikke på at jeg kjøpte meg angelsound, føler meg så rolig når jeg hører hjertelyden. Det må være en av de fineste lydene i verden. Jeg tuller ikke!

Men til tross for masse gleder, så er det noen bekymringer og plager også. Hadde en liten blødning på onsdagskvelden, som gjorde meg bekymret. Men det var lite, og det gav seg. Blodtrykket var fint, og hjertelyden var fin. Så klarte til slutt å slappe av :) Dessuten sliter jeg veldig med vondt i ryggen og den berømte bekkenløsningen. Følte meg i så fin form på fredag, så jeg rydda og vaska hus konstant i omlag fire timer – noe jeg kjente på kroppen når jeg endelig satt meg ned. Såvidt jeg kom opp av sofaen. Har fått noen tips av en fysioterapaut, som jeg prøver å følge. Blir det ikke bedre, eller om det blir verre bør jeg vel si – så skal jeg ta det opp med jordmor, kanskje jeg får henvisning til fysio eller noe :)

På tirsdag er jeg halvveis, og det er nesten sykt å tenke på. Synes det var i går jeg tok testen jeg. Tiden går veldig fort, og tviler på at den kommer til å gå saktere fram mot jul – så har begynt å forberede julegaver og julekort. (De som ønsker julekort av meg i år, må sende meg en mail med adressen sin – til liljen7@live.no ASAP) – vet ikke hvordan ting blir framover. Utvikler jeg preeklampsi, så må jeg hvile mye, kanskje blir jeg innlagt, derfor vil jeg ha alt slikt klart i god tid :)

Har tatt fram gamle babyklær og sortert dem. Noe ble kastet pga flekker eller at det er gammelt og stygt, annet ble lagt i poser – som skal vaskes og legges klart til bruk. Eller det spørs om det blir jente eller gutt. Har masse jenteklær, pittelitt gutteklær og en liten haug med nøytrale klær :) regner jeg med at vi får en del i barselgave også :))

På fredag skal jeg i møte med NAV, blir spennende å høre hva de har å si der. Om jeg får engangsstønad eller foreldrepenger. Håper på førstnevnte, selv om det bare gir en engangssum, for etter fødsel har jeg krav på overgangsstøad – som ville lønne seg for meg, framfor foreldrepenger. Vi får se, vi får se.

Men det går iallefall veldig bra her om dagen, og føler så lite behov for å bruke denne bloggen noe særlig. Men hyggelig med å bli spurt etter da, hyggelig at dere savner meg.

Reklamer

7 tanker på “Litt om hvordan det går her, hovedsaklig om babyen ;)

    • Even er far vettu :)) Vil gjerne være med på alt som skjer, han skal også være med på den neste ultralyden som er den 19. oktober. Han er spent og gleder seg, og det er godt :) Ikke sist, men gangen før når jeg var hos han – så satt vi i sofaen, og etter at vi hadde lytta til hjerteyden ble han sittende å stryke over magen min – og da sparka Lissinj. Even kjente det ikke, men jeg kjente det :) Gleder meg til han kan kjenne det han også :)

      Tusen takk snuppa <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: