Svangerskapet mitt så langt

Testen tok jeg 7. juni. Helt utrolig positiv. Var i tillegg midt inni den verste forkjølelsa mi, så dagen etter ringte jeg legen. Fikk time samme dagen. Fortalte om forkjølelsen og graviditeten. Fikk penicillin en uke, og beskjed om å komme igjen tirsdagen etter for å se på babyen! Penicillinen virka, og jeg ble bedre. Møtte opp tirsdagen etter, barnefar kjørte meg. Fikk se babyen via innvendig ultralyd. Legen viste meg hjertet som slo, og da visste jeg at jeg hadde tatt riktig valg. Etter egen regning var jeg da 8 uker på vei, men legen mente jeg bare var 6 uker – ettersom den lille bare var 7 mm. Noe jeg ser på som ganske umulig, med tanke på siste mens og når vi faktisk gjorde *det*. Pratet også en del med legen, om når jeg skulle komme å ta blodprøver, når omtrent det ble UL og når jeg skulle begynne å gå på kontroll hos lege eller jordmor. Pratet også om mine psykiske problemer, og hun sa at hun så det på meg at det gikk bedre med meg. Hun har jo trossalt vært fastlegen min siden 2005, så hun har sett meg verre. Selv om jeg har hatt perioder jeg ikke har likt henne, så følte jeg det var greit å snakke med henne om dette, og sa hun bare måtte spørre senere også. Hun sendte henvisning til UL, og allerede på fredagen fikk jeg telefon fre føden.

De hadde lest i henvisningen at jeg hadde svangerskapsforgifting når jeg gikk med datteren min, og de lurte på hvor alvorlig det var. Så jeg sa at jeg ble jo satt i gang 2 uker før termin, så litt alvorlig var det nok. Og han sa at han hadde sett det, og mente nok det var alvorlig han også – og lovet å finne journalen min fra 2003 til jeg kom dit på UL. Han ville ha meg inn på sjekk rundt uke 12 – i tilfelle de må sette i gang noe forebyggende behandling mot sv.sk.forgifting – da det er en risiko for at jeg kan få det igjen. Jeg følte meg så letta. Synes det er veldig betryggende at de tar dette på alvor! Allerede dagen etter fikk jeg time i posten. 14. juli skulle jeg til tidlig UL, og 26. august til ordinær UL. Med i brevet var masse informasjon om fødeavdelinga! Sååå spennende!!

Formen har vært ganske bra. Er ikke plaget av den ekstreme kvalmen som enkelte får. Men blir akutt sulten, og om jeg ikke spiser da, så kan jeg bli kvalm. Har hatt et par ganger hvor jeg har følt meg så kvalm at jeg har måttet gå på badet, men det har gått over uten at jeg har kastet opp. Har også litt dårlig matlyst, noe som ikke fungerer helt bra med denne akutte sulten-følelsen, og kvalmen som kommer om jeg ikke spiser. Men det går da greit. De ømme brystene er verst, det er rett og slett VONDT! Håper det gir seg snart! Ellers er jeg veldig sliten, men det er nok mye pga forkjølelsen jeg ikke blir kvitt. Og i og med at jeg alt har hatt en runde med penicillin for ikke lenge siden, vil de ikke gi meg det igjen – selv om jeg har en virusinfeksjon. Men om det ikke blir bedre, så må jeg jo få det da. Det er jo ikke farlig sånn sett, men man må bare begrense det. Saltvannsnesespray og paracet er lov – om man ikke overdriver bruken, og det er fint. Har måttet ta litt paracet…

Sluttet å røyke dagen før jeg tok testen, og har klart meg veldig bra synes jeg. Har ikke klart å legge det helt fra meg, men er vanskeligst når jeg er med mange andre som røyker

I går var jeg på den tidlige ultralyden. Det var helt fantastisk. Den lille lå å sprella masse, og alt så helt bra ut. Lillesøster var med meg, selv om det var innvendig ultralyd. Når det kommer til det med svangerskapsforgiftning, så har jeg fått medisin som skal minske risikoen for å få det – en tablett hver dag fra uke 12 til uke 35.

Ps. Jeg driter i stygge kommentarer fra folk som ikke kjenner meg. Gjengangere som kommenterer dritt forstår jeg meg ikke på, hvorfor gidder DU lese her om alt jeg skriver er dritt og om jeg er så grusom ond og teit? LAME! Jeg driter i hva DU synes om at jeg er gravid og skal bære fram et barn, fordi jeg vet hva som er best for megselv, og jeg vet at familien som støtter meg 110% – da betyr det du sier INGENTING. Så bare drit i det! Takk!

Reklame

25 tanker på “Svangerskapet mitt så langt

 1. Hei Liljen <3 Jeg har væert uten internett en stund så jeg har ikk e fått fulgt noe med. Men nå prøver jeg å lese meg litt opp :) Gratulere så masse masse:) så lurt ejeg på om jeg kunne fått msn adr din ?

  Mange gode varme klemmer fra Tonje <3

 2. Gratulerer kjempemasse Kristel =)
  Blir morsomt å følge dette framover, du kommer til å greie det kjempebra=)

 3. Det er så koselig <3

  Og det er bra at de tar deg på alvor mtp forgiftingen og faren for at det skal skje igjen :)

 4. Å, så fantastisk! Et barn er den største gaven et menneske kan få. Og jeg er 100 % sikker på at du valgte riktig, og at Em kommer til å elske å være storesøster!

  :)

 5. Jeg syns du er veldig sterk, og utrolig heldig som har fått denne muligheten (eller hva jeg skal kalle det). Jeg har aldri gått gravid selv, men omgått mine søsken under dems graviditet. Og jeg må si det er både vakkert og noe vidunderlig. Tenk å ha et lite vesen vokse inni seg! Stå på, ikke la stygge kommentarer gå inn på deg. Ta godt vare på deg selv, Em og den nye! Selv om jeg ikke kjenner deg, kan jeg fortelle deg at jeg syns dette er fantastisk!
  Ha en fortsatt fin dag :) Stor klem <3

 6. synes dette er utrolig spennende ! er så glad på tine vegne. og er overbevist om at du kommer til å klare dette bra =)))
  håper bare du slipper å være forkjølt hele tiden da. kan umulig være godt ..

 7. Å, lille skjønne! Dette klarer du finfint, Liljen. Vi får vel se UL bilde fra ordinær ultralyd også når den tid kommer?

 8. Hahaha, «tjueti» står det under navnet ditt. Selv er jeg trettitolv! :-D
  Lykke til videre med ruginga ;-)

 9. Gratulerer med graviditeten! Stå på og stå for det du tror på :) Sikker på du både er og blir en flott mamma :)

 10. Gratulerer:D Må si det stakk litt å lese om siden jeg selv valgte å ikke beholde da jeg ble gravid i fjor. Mye motgang og usikkerhet gjorde at jeg til slutt ga opp- og det angrer jeg MASSE på:(

  Jeg ønsker deg alt det beste, stå på! Er så enkelt for andre å si hva man bør og ikke bør gjøre, men i slike tilfeller synes jeg man skal holde kjeft med mindre man blir spurt om meningen sin. Er jo ikke bare bare å ta vekk noe slikt. Man burde jo få lov til å få en sjanse til å bevise at man kan? Du har jo uansett bevist mer enn nok synes jeg.

  Ønsker deg lykke til og at du koser deg masse!!Kjenner deg jo ikke, men fikk lyst til å skrive noe når jeg først hadde noe på hjertet, siden du skriver og «deler» ting med bl.a. meg :)

 11. Sv: Ja, fikk med meg at du var i nord <3 Alt går mye bedre nå, og jeg og Chris er hjemme igjen… Vi bestemte oss bare minutter etterpå at vi ville dra hjem til Trondheim, jeg klarte ikke å tenke på at lillebror kanskje ville sovne inn iløpet av et par dager. Alle var forberedt, men dagen etter var prøvene så fine, at han ble skrevet ut idag for å dra på avlastning.. Den siste uka har vært vanskelig, men bare gått framover :)

 12. Syns det er så gøy å lese om at du skal ha en liten til. Gratulerer så masse Liljen. Tenker masse på deg. Masse lykke til videre:)

 13. Ooooj, dette har ikke jeg fått med meg før nå!! Gratulerer så utrolig masse! Fantastiske nyheter! Krysser fingrene for at det blir et bra svangerskap og at du nyter hver eneste dag! Herlige nyheter altså, nå ble jeg superglad på dine vegne! :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: