Overfølsom til de grader.

Stemmen brast, det ble vanskelig å prate.
Rødkantede øyne og klump i halsen.
Jeg er sliten og trist.

Jeg har alltid vært en person som lett tar til tårene. En person som er veldig følsom, og jeg har ofte omtalt meg selv som overfølsom. Jeg vet ikke om jeg var overfølsom i dag, eller om jeg må skylde på hormoner eller noe annet – men jeg har grått masse.

Noen ting er så viktige for meg. Noen mennesker er så viktige for meg.
Da gjør det vondt når ting blir vanskelige og er i fare for å aldri bli som de var.

Jeg har alltid vært en person som ikke liker krangling, og det å ta opp ting ansikt til ansikt eller over telefon har vært vanskelig. Fordi det da blir så synlig hvor sårbar jeg er, hvor vondt jeg har det. Da er det lettere å ta det skriftlig – selv om jeg har innsett at skriftlig kan være farlig. Lettere å være sint da, lettere å angripe. Og det trenger ikke alltid vært så lurt, spesielt når angrepet kanskje ikke er så fortjent mot den personen som blir angrepet.

Jeg var urettferdig mot en venn i går. Jeg var fortvila og sint, men i steden for å ta det opp med den det gjaldt så blogget jeg om sviktende tillit. Men jeg har snakket med venninnen min nå, vi har begge fått forklart oss. Jeg innser at jeg overreagerte, og jeg innser iallefall at jeg burde pratet med henne om det. Men som sagt, sårbarheten min blir så veldig synlig i slike saker – og det er noe jeg hater.

Innlegget mitt var urettferdig, og kommentarene deres var urettferdig. Men jeg unnskylder dere med at dere ikke kjenner vedkommende, og kun kommenterte for å støtte meg. Men så slem og dårlig venn som det ble kommentert om, det er hun ikke. Det er jo ikke for ingenting at dette er en av mine beste venner. Jeg var såret og skuffet, og følte tilliten var borte – men den er ikke det. Vi kom bare innom en misforståelse, hvor jeg tror vi begge overreagerte og følte oss urettferdig behandlet.

Jeg elsker venninna mi, og vil ikke for noe i verden miste henne. Jeg var sint og skuffet, men jeg kommer over det. Hun var sint og skuffet, og jeg håper hun kommer over det.

Godt å få pratet ut litt, men vondt å være så sårbar . . . Overfølsom!

Reklamer

7 tanker på “Overfølsom til de grader.

 1. Det er jo dét som definerer en god venn: en man kan prate med når ting er vanskelig, og en man kan prate ut om ting med, selv om man kanskje ikke alltid er enige ;)

  Veldig glad for å høre at det har løsnet litt mellom dere!

 2. Godt å høre at dere fikk pratet sammen, og at dere begge fikk forklart dere. Ingenting er bedre enn å få muligheten til å forklare seg, og la den andre parten forklare seg også. Håper dere blir gode venninner igjen, og forblir det <3

 3. For å være helt klinkende ærlig, Liljen.. jeg syns også det innlegget var urettferdig, derfor kommenterte jeg det ikke. Jeg er så glad for at du er så klok at du klarer å se dine egne feil i ettertid. Alle gjør feil, og alle gjør dumme ting i sorg og raseri av og til, ting de angrer på når de kommer til seg selv. Det er ikke det som er svakhet. Svakhet er når man ikke er i stand til å se at man ikke er feilfri. Styrke er å innse det, og ikke minst be om unnskyldning! :)

  Og, ja – noen ganger er det utrolig godt å være overfølsom! ;D

 4. Off ja, det er fort å si ubetenksomme ting når man føler seg sånn. Derfor har jeg bestemt at hvis jeg er opprørt over en ting, så skal jeg ikke blogge om det før jeg har fått roet meg ned, sånn at jeg ikke skriver noe jeg angrer på:p

 5. Så godt skrevet. Det er utrolig slitsomt å være så følsom. (Jeg er det selv.) Men så bra at du fikk snakket med henne. For det er jo bare vi kan gjøre. Snakke med den det gjelder, tørre å si i fra om hva som sårer. Og selv om venner kan såre hverandre av og til, så betyr ikke det at vennskapet er ødelagt. Man kan tvert imot vokse og bli nærmere hverandre etter noe sånt. Det er så vondt av og til. Men det er viktig. Det er uunngåelig å bli såret i et vennskap, men det kan gjøre mindre og mindre vondt bare man blir tryggere på at man kan snakke sammen når det er noe. At man tåler litt overfølsomhet og misforståelser.

  Klem.

 6. Vel.. jeg er glad dere fikk ordnet opp, må imidlertid fremdeles si at det å si noe som er hemmelig videre uten tillatelse er ikke så bra. Jeg vet imidlertid ingenting om saken, og innlegget var skrevet i sinne, jeg ser den :) Anyway, glad dere fikk ordnet opp og snakka gjennom ting :) Gode venner får ordnet opp, det er bra :)

  *klem* <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: