Det kribler i magen – jeg valgte livet!

Jeg har tidligere skrevet om hvor viktig jeg synes fødselsdager er, og jeg fikk god respons på det innlegget – det havnet også på side2blogg! Ikke verst ikke verst!

Uansett, i morgen er MIN dag. Min fødselsdag. Dagen for å feire at JEG er til. (må tørke en tåre …) Jeg kjenner jeg blir litt rørt, og det kribler i magen av forventninger. MIN dag!

Det er ingen selvfølge at jeg fortsatt er her. Jeg har hatt mine forsøk på å ende livet, og jeg har vært nær ved å aldri oppleve en ny fødselsdag. Livet er ingen selvfølge. Så la oss feire det, mens vi enda har det. Jeg har fortsatt dårlige perioder, men jeg har lært meg å verdsette livet – selv om det kan være forbanna tøft og vondt å leve innimellom. Men jeg har fått dette livet, dette livet er mitt. Og i morgen er dagen for å feire at jeg har valgt livet – at jeg lever og er!

Jeg gikk ikke bevisst inn for å velge livet, sånn egentlig. Men noen gav meg håp, noen gav meg tro. (MIN supermann..) Jeg ble gradvis bedre, og innså at å ta mitt eget liv var ingen god løsning – jeg var jo mamma for pokker! Så jeg måtte ta et valg. Jeg tror ikke jeg bare bestemte meg for å velge livet, det bare kom naturlig. Jeg kan ikke se tilbake på en hendelse som fikk meg til å åpne øynene og tenke «Dette går ikke lenger, jeg velger livet!» . . . Det har kommet i små rykk og napp tror jeg. Litt av meg valgte livet da jeg i januar 2006 ba legen min om å henvise meg til psykolog. Litt av meg valgte livet, da jeg etter overdosen i 2007 ikke lenger ville gå på medisiner, fordi jeg ikke stolte på å ha dem i hus. Litt av meg valgte livet, da jeg innså at selvskading ikke løser noen ting på sikt – og jeg begynte å kjempe mot trangen til å kutte megselv. Litt av meg valgte livet da jeg nektet å tro at slaget var tapt, selv om jeg måtte begynne hos ny behandler i 2008 – og nå i 2010!

I morgen skal jeg feire livet – MITT liv, sammen med verdens herligste datter (som har lovet meg frokost på senga!) – og litt med mamma og pappa. Så blir det stor feiring til helga, med masse venner! Mange av mine venner har sagt at de kommer, eller mest sannsynlig kommer en tur – og jeg vet ikke hvordan jeg skal få plass! Men det er koselig at de vil være med å feire meg, jeg kjenner jeg blir glad og rørt.

Photobucket

Reklamer

13 tanker på “Det kribler i magen – jeg valgte livet!

 1. gratulerer med dagen – på forhånd <3 <3 <3 håper du koser deg masse på dagen din! <3

 2. Å, dette er fint å høre, Liljen! Det er ingen tvil om at du er en sterk og modig jente, og det står det respekt av :) Gratulerer med dagen, nå er det tirsdag :D

 3. Nå er klokken etter midnatt, så GRATULERER MED DAGEN <3 <3 <3

  Dette må være et av de fineste innleggene jeg har lest på lenge!!! Virkelig flott innstilling :D

  Er blirr så glad i deg <3 Kos deg masse på dagen DIN <3

 4. Gratulerer med dagen , på etterskudd. Hvordan du kan ha vurdert å ta livet ditt vil jeg ikke gjøre noen forsøk på å prøve å begripe engang. Men flere enn du tror er nok glad for at du er til, ennå.
  Thomas

 5. Tusen takk alle sammen! :)

  @ThomasE – forstår det kan være vanskelig for andre å forstå, men noen ganger er det virkelig vanskelig å se noen ende på elendigheten. Ingen lyspunkt, kun mørke og ensomhet, vonde minner som aldri lar deg få fred.. Men jeg er veldig glad for at jeg valgte livet, og ikke lenger har et ønske om å dø! :)

 6. For et utrolig godt skrevet innlegg!! Det er ufattelig vanskelig for meg å forstå hvordan noen kan ha et ønske om å avslutte livet når man har barn. Jeg tenker ikke på noen måte fordømmende om deg for det – det sier jo bare alt om hvor ufattelig langt nede du har vært. Jeg har aldri vært på det punktet, derfor klarer jeg ikke å sette meg inn i det. Gratulerer, Liljen! Gratulerer med at du valgte livet! :)

  • Ja, jeg vet.. Det er til og med vanskelig for meg å forstå at jeg var så langt nede :( For jeg ville aldri forlate henne nå, ALDRI. Jeg ville ikke gjøre henne så vondt. Men når man er så langt nede, er det vanskelig å se andre løsninger – og man tenker også at folk rundt seg vil få det bedre om man ikke fantes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: