Fødselsdager er så viktige!!

Hva tenker du når du hører ordet fødselsdag? Og hvor mye betyr en fødselsdag for deg?

Da jeg var lita var fødselsdager presanger og kake. Venner som ble bedt i bursdagen min, og de sang for meg og vi lekte sammen. Jeg minnes mange av mine fødselsdager fra barndommen. Den gangen en av mine venninner ikke kom, fordi hun ble bilsyk på veien til meg. Eller den gangen ei venninne satt under trappa å gråt, fordi hun var så sjenert og redd. Eller den gangen da jeg og ei venninne gjemte oss under sofaen, fordi vi ville være bare oss to sammen. Eller den gangen jeg tror jeg aldri kommer til å glemme – da storebroren min hadde invitert alle på skolen (vi bodde i ei lita bygd, så var ikke så mange da) – alle guttene som jeg var forelska i og greier. Det ble DEN bursdagen da! Det var min 10ende bursdag, og aldri har jeg fått så mange gaver på bursdagen min, det er jeg sikker på.

Så ble jeg eldre, og bursdagsfeiringene ble mindre. Bare med nærmeste familien, og gavene ble mindre også. Onkler og tanter kutta ut å gi gave – fordi jeg var blitt for stor. Det ble ikke lenger like gøy å ha venner på besøk for å feire.

Men så – etter å ha slitt mye, og fått helt andre livserfaringer – begynte jeg å reflektere over dette med fødselsdager. En fødselsdag er ikke bare for å markere at man blir ett år eldre  (skrekk og gru!) – men for å feire at det enkelte mennesket er til. Og når man tenker på det, så er det en ganske fin ting.

Jeg vet at noen ikke synes det er noe å feire, at dem er til. Slik har jeg tenkt jeg også. Men nettopp derfor er bursdager så viktige, slik at andre folk kan vise deg at du er verdt noe, slik at du kanskje selv kan se at du faktisk betyr noe for mange, at du er viktig.

Jeg synes det er kjempeviktig å huske på andre sine bursdager – venner og familie, bekjente. Det er ingenting som er så deilig som å kunne overraske en bekjent med å gratulere h*n med dagen om du treffer h*n på butikken eller noe – når h*n kanskje ikke tror du vet h*n har bursdag. Ingenting er som å gi en kjempefin oppmerksomhet til noen du kjenner, når de har fødselsdag – slik at de virkelig føler seg elsket.

Jeg kjenner at jeg nesten blir rørt bare jeg tenker på det. Hvor fint det er med fødselsdager, og hvor fint det er å glede andre på deres fødselsdag!

Jeg blir rørt når jeg tenker på den kjempefine bursdagen jeg hadde i fjor. Alle hilsningene i posten, gavene, meldingene – både på bloggen, facebook, msn og telefon. I tillegg til feiringen. Herlig! Jeg skrev et innlegg om det i fjor – det samme som nå – og der skrev jeg at jeg ikke liker den oppmerksomheten, det å være midtpunktet. Det er flaut og ekkelt. Men samtidig betyr det så mye for meg å se at andre bryr seg om meg – så mye at de vil gi meg en gave eller oppmerksomhet på dagen MIN. De vil være med å feire at jeg er til!

Det er jo det som er greia med fødselsdager, for å feire DEG. Hvert enkelt menneske er viktig. Livet ditt må feires, det at du er til må feires. Derfor har vi fødselsdager. For mange glemmer eller har ikke tid til å vise de man er glad i – at man ER glad i dem, i hverdagen.

~~~~~~

Snart har jeg bursdag. Jeg gleder meg. Det skal litt til før det blir like fint som i fjor, men jeg tror det blir fint likevel. Jeg har laget arrangement på facebook, fordi jeg skal feire dagen min helga etter – og det BESTE er at noen av bloggjentene mine kommer!! Tenk at de vil reise så langt for å feire dagen MIN. De er noen herlige hjertevenner – blogghjertene mine! ♥

~~~~~~

Photobucket
~ Hva tenker du når du hører ordet fødselsdag?
~ Hvor mye betyr fødselsdager for deg?
~ Hva er ditt beste fødselsdagsminne?
~ Hva er den fineste bursdagsgaven du noensinne har fått?
~ Hva synes du om mine tanker om dette?

Les også:
~Bursdager
~Det e min dag i dag

Photobucket

Reklamer

40 tanker på “Fødselsdager er så viktige!!

 1. For meg betyr ikke min egen bursdag noen ting. Jeg liker ikke å feire den, og jeg liker ikke få gratulasjoner.

 2. vee jeg er den som helst vil være usynlig, at menneskene glemmer bursdagen min.. vennligst ingen oppmerksomhet på dagen, som det står i avisa ganske ofte ;)

  Nei, jeg må nok stålsette meg, er bare noen dager til alt er over for i år ;)

  Men jeg liker egentlig det du tenker da, er bare at de «reglene» gjelder ikke meg, bare de andre, hehe, vet jeg er sær ;)

  • Ååh.. Jeg forstår det da, for jeg har vært der selv også. Men bursdager er jo så viktige!! DIN OGSÅ! <3

   men ja, regler som gjelder for alle andre, bare ikke meg – den kjenner jeg :/

 3. Jeg har bursdag om våren. Om ikke så lenge. For meg er det på en måte en fin markering på starten på sommeren. Gjør ikke så mye ut av det men det blir en spesiell dag likevel, spesielt hvis været er fint. Alle gratulasjonene og mamma som lager alt jeg liker, det er kos det.

 4. Jeg er ikeke noe glad i min egen bursdager, men jeg elsker å feire andre. Når jeg hører ordet fødselsdag får jeg vondt i magen. Jeg tenker ikke på kake, venner eller slike ting. Jeg tenker på vonde tradisjoner og traumer.

  Min fødselsdag betyr ikke så mye, men andre sine betyr masse! Jeg elsker å finne på morsomme gaver, og feire de jeg er glad i :)

  Mitt beste fødselsdagsminne tror jeg må være… Bursdagen min i fjor. Da dro jeg og Særraren ut og spiste og koste oss. Det var egentlig den første bursdagen min uten vonde hendelser.

  Den fineste bursdagsgaven jeg har fått må være… Off, jeg vet ikke. Har fått mye fint de siste årene.

  Jeg synes dine tanker er flotte jeg, og jeg skulle ønske jeg greide å tenke slik om min egen fødselsdag. Kanskje det kommer seg etterhvert, når det blir litt flere fine bursdager å huske på.

  • Ja, jeg skjønner jo den… :/ Veldig fint at du hadde en fin bursdag i fjor da!! Særraren er god mot deg <3 Det blir nok mange fine bursdager med han tenker jeg, og da vil du nok etterhvert få et annet syn på dine egne bursdager også :)

 5. Jeg er så enig med det du sier at en bursdag er til å feire det enkelte menneskets eksistens. Jeg føler meg ofte litt utafor på bursdagen min, fordi jeg ofte føler at jeg ikke får den oppmerksomheten jeg «fortjener»..

  ~ Hvor mye betyr fødselsdager for deg?
  Jeg har aldri vært flink å feire, men liker å bli tatt litt vare på på denne dagen. Men samtidig så ser jeg ikke på min egen fødselsdag som så «viktig» lenger. Jeg begynner jo å bli «gammel» nå :P

  ~ Hva er ditt beste fødselsdagsminne?
  Jeg kan ikke huske så mye. Men jeg tror jeg må si det var den bursdagen jeg ble 14 år, og var på Kreta med mamma, lillebror og stefar. Før all dritt skjedde, og det ikke var noen bekymringer :P

  ~ Hva er den fineste bursdagsgaven du noensinne har fått?
  Reise til Hellas :D

  ~ Hva synes du om mine tanker om dette?
  Som sagt over, jeg er så enig med deg! Som jeg vanligvis er ;)

  Håper du får en helt fantastisk bursdagfeiring <3

  • Jeg har også følt det slik, at jeg ikke får den oppmerksomheten jeg fortjener, men det har jo også vært litt med hva jeg har gjort det til selv også tror jeg. Nå er jeg bare kjempe positiv i forhold til bursdager, og da merker jeg at min egen bursdag går bedre også :)

   Alder spiller ingen rolle, bursdager er viktige uansett :D

   Takk <3

 6. Det er så rett som du sier, at det betyr at du er verdt noe og at du er til. Det er så viktig å ikke glemme, det er på en måte som jeg syns at det blir en hyllest til livet. Jeg har aldri vært noe opptatt av gaver, selvfølgelig er det stas.
  Tanken på at noen vil gi deg noe fordi du er du, er god å tenke på.
  Har vel noen bursdager jeg husker bedre enn andre, men jeg velger å si at alle har vært like fine jeg. Synes tankene dine rundt dette er utrolig flotte jeg.

  • Så fint at du ser på alle som like fine!! :)
   Gavene er ikke det viktigste for meg heller, selv om det er koselig å få ting. Kjæresten min kom med en pakke røyk til meg i fjor, og jeg ble glad – for jeg trengte ikke noe mer liksom. Men så hadde han kjøpt et fint smykke til meg også da, som jeg fikk etterpå :D

 7. Har litt blanda følelser ang bursdager… forrige gang jeg ble ett år eldre, var jeg inne på psykehuset, jeg hadde gitt klar beskjed om at jeg ikke ville at noen skulle gratulere eller noe, Men avdelingen disket opp med is og nonstop… Og i ettertid, er jeg glad for det:D

 8. Jeg er jo født på julaften, og for meg har alltid julen vært viktigere enn bursdagen. Jul er fantastisk, og bursdag betyr liksom bare at jeg blir enda et år eldre. Bursdagsfeiringer var stas da jeg var liten, men nå vil jeg egentlig helst unngå det. Det blir så mye selskaper og sånt noe uansett, så en bursdag midt oppi passer så dårlig.

  Men når det er sagt, så elsker jeg å feire andres bursdager! Det er jo så koselig å finne den perfekte gaven, en gave som virkelig viser hvor mye jeg bryr meg om vedkommende. Også er jeg som deg, liker å huske andres dager:)

  • Det synes jeg er litt trist. Har alltid følt med de som har bursdag midt i jula, fordi jula da overskygger bursdagene…:/ Lillebroren min har bursdag 3. juledag, og en stund var vi ikke så flinke til å feire det – men det har tatt seg opp.
   Jeg synes det er trist at det er sånn :( Hadde jeg bodd nært deg, skulle jeg bætterde ordna en skikkelig bursdagsfest for deg likevel jeg ja:D <3

 9. Min bursdag må jeg absolutt feire. Slike dager trenger man, man blir jo satt veldig pris på av gode venner og jeg liker det svært godt ;)!

  Fødselsdager betyr masse. Husk, når du har bursdag er det din dag!! Man føler seg spesiell, jeg gjør hvertfall det.

  Jeg skal huske på deg. :-) Vet akkurat hva jeg skal finne på!!

  Har mange flotte bursdagsminner, og husker spesielt godt når jeg fikk kanin i bursdagsgave. Det var stort, også klarte jeg å si at jeg hadde hest (noe jeg ikke hadde) herreminn, tåpelig. Og jeg som aldri har vært no glad i hester…!

 10. Du er så reflektert, og skriver så fint!

  Jeg er enig med deg – fødselsdager er viktigere enn man husker på – det er så lett å glemme, tenke at, «jaja, det er jo bare en vanlig dag – hva er vel jeg å feire, liksom»… Og så tenke at andre tenker det på samme måte, og ikke gi dem den unike oppmerksomheten de fortjener, og ikke bare en kjedlig sms! Nå inspirerte du meg :D

 11. Jeg synes det er fint med bursdag. Jeg liker bursdagen min bedre enn jula.. Jeg synes også det er viktig med bursdager… Så koselig at du får besøk av dem på dagen…! Det er fint med venner..

 12. Jeg er veldig glad i bursdager. Skal feire min «til the end of time». Jeg synes det er veldig fint det du sier om at det er en feiring for at det enkelte mennesket er til.

 13. Jeg feirer bursdagen min hvert eneste år og det er like stas hver gang ;)

  Kos deg den 27.april og feire i vei! Jeg har bursdag den 1.juni og det er jo ikke så altfor lenge til det heller ;)

 14. For et flott innlegg! Jeg har aldri tenkt på bursdager på den måten, at det er for å feire at en person er TIL! Takk for ny innsikt, det er jo en fantastisk fin måte å se det på!

  Personlig har jeg et litt anstrengt forhold til bursdager, fordi jeg føler jeg har hatt litt for mange av dem nå *kremt* Jeg liker ikke tanken på å bli eldre, selv om jeg egentlig trives bedre og bedre med meg selv for hvert år. Det har mye med de ytre omstendighetene å gjøre også, jeg hadde det ganske vanskelig for noen få år siden, ting som nå begynner å komme nok på avstand til at de ikke tar opp like mye plass i hodet mitt som før :) Da er det lettere å være glad og fornøyd.

  Jeg har ikke noen bestemte minner fra mine egne bursdager. Men jeg laget surprise- party til Ivar første året han bodde her hos meg, inviterte massevis av venner fra Tromsø hit ned uten at han visste det. Jeg lot som om det var innbrudd på jobben min på lørdagen og han måtte bli med meg og sjekke. Inne på jobben min sto alle vennene hans og ventet, og alle hadde en super helg sammen på en hytte jeg hadde leid ute på en øy. Og da mamma hadde rund dag kjøpte jeg og brødrene mine fallskjermhopp til henne, hehe. Hun hoppa også :)

  Jeg har fått mange fine bursdaggaver, men den jeg kommer til å huske lengst av alle er da Ivar fridde til meg i 2006. Det gjorde han på bursdagen min, antagelig for å slippe å ha to merkedager å huske i framtiden, haha! <3

  • Tusen takk Mariann :)

   Som jeg skrev i innlegget – bursdager er ikke for å markere at man er blitt et år eldre, men for å feire at DU ER TIL!! :) Alder betyr faktisk ingenting! :) Men forstår den jo, redd for å bli gammel jeg også.

   Så fint gjort da! Surpriseparty er skikkelig gøy :D

   Aaaw, så koselig av han :D Herlig.

 15. Jeg tenker KAKE! Min familie elsker bursdager, for da koser vi oss med masse kake!! :)

  Veldig enig i det du skriver. Bursdager er viktigere for folk en man tenker over. Når pappa ble 50 år, sa han at han ikke ville ha noe selskap. Neivel sa jeg. Jeg merket at han hadde litt lyst likevel, så da stelte vi istand et overraskelse party for han. Han ble så glad at han fikk tårer i øynene og gjemte seg på kjøkkenet. Hehe.

  • Kake er herlig :D

   Onkelen min ble 60 i helga. Tidligere hadde han sagt han skulle reise bort, men det ble ikke noe av. Og da sa han at han skulle ikke feire noe, ja hvis ikke døtrene gjorde noe da.. Og han var SÅ glad for feiringen, det var ikke vanskelig å se. Så noen ganger tror jeg man sier at man ikke vil ha noe oppmerksomhet, kanskje fordi man er redd det ikke blir som man tror – så håper man litt likevel, og når man får det blir det bare kjempebra – fordi man da ikke var helt gira på det, selv om man var det :p Om du skjønner?! :p

 16. SV; Joda, det er lov å selvskade. Men misslikt, selvfølgelig. De vil jo bare hjelpe meg, men jeg må liksom «få lov» til å få utløp for uroen min før vi finner en bedre måte. Så, de kaster meg hvertfall ikke ut:)

  Og ja, jeg er kronisk syk. Kronisk syk vil si å være syk over lengre tid. Husker ikke hvor lenge det er snakk om, men det er langt under 3 år i alle fall:)

 17. Jeg er helt enig med deg, jeg synes bursdager er viktige! Gavene er ikke lenger like viktige, det blir heller et tiltak å faktisk komme på noe :P Men jeg synes det er så kjekt med besøk, er det som betyr mest for meg :)
  Så kjekt da at du får besøk til bursdagsfeiringen :D Er jo følelsen av at andre bryr seg og tenker på deg som betyr noe :D

 18. Jeg er ikke så veldig glad i å feire bursdager pga det betyr at mat og kaker er med i bildet. Det å feire bursdag var så mye kjekere før. Jeg trengte ikke å bekymre meg hvor mye jeg spiste, alle inviterte alle å jeg fikk alltid mange pakker. Når jeg feirer bursdagen min nå er jeg alltid like nervøs for at ingen skal komme..

 19. Jeg er så enig med deg! For det første så er det en nydelig anledning til å vise at en setter pris på at bursdagsbarnet _finnes_, og sånne ting er jeg veldig tilhenger av. Vi trenger sånne dager der vi kan sette av tid til å bry oss om hverandre. For det andre så synes jeg enhver anledning til å samle sammen gode venner og familie er gull verdt i seg selv :)

 20. Tilbaketråkk: Det kribler i magen – jeg valgte livet! « ~Life as it is~

 21. Tilbaketråkk: Oppsummering av April! « ~Life as it is~

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: