For en stressende dag!

Var trøtt da jeg våknet i morges, men kunne ikke legge meg nedpå etter å ha sendt datteren min til skolen – så tok en dusj og ordna meg. Halv ti var jeg ute av døra, og jeg er glad jeg tok meg god tid. For her snødde og sludda det, og det var slaps på veien. Heldigvis kjørte jeg mamma sin bil, som enda har vinterdekk. Hadde kjørt ca. 20 minutter, da bilen foran meg stopper, og jeg ser en bil som ligger på taket i grøfta. Men det var to biler der alt, så jeg kjørte videre – jeg hadde det litt småtravelt. Leste i avisa at alt gikk bra med bilen i grøfta og de som kjørte, og de kunne til og med kjøre videre når bilen kom på veien :)

Hos legen ble det prat om alternative prevansjonsmidler, da jeg av legen ikke får lov å gå på p-pillen mer. Så nå skal jeg bare bruke opp de jeg har igjen, så slutter jeg. De vil ha meg på p-sprøyte, men jeg likte ikke bivirkningene. Økt matlyst og vektøkning. Mindre sexlyst. I tillegg til menstruasjonsforstyrrelser, uregelmessige blødninger. Og når man slutter på den kan det ta opptil et år før eggløsningen er tilbake til vanlig, og man da kan bli gravid. Hva om jeg får meg type, går på spøyta og vi vil ha barn, så må vi vente et helt år!! Men saken er at p-pillene ikke er bra for det høye blodtrykket mitt.

Blodtrykket var høyt i dag også, og jeg ble satt opp til EKG og blodprøver. Men måtte komme tilbake senere, pga timen til psyk også. Så hasta i vei til psyk, fant ingen parkeringsplass, og følte meg kjempestressa. I tillegg driiitnervøs for å treffe TI i dag. Men ble ikke noe møte med han da. Og timen gikk vel greit. Men hadde mest lyst til å gråte. Selv om jeg og RS ikke kom så godt overens i starten, så likte jeg henne nå, og det er trist at hun slutter… Og jeg føler ikke for å begynne på nytt igjen…

TI skal kontakte meg om ny time, men det kan ta 3-4 uker!! Men det er vel ikke noe å gjøre med det.

Da jeg skulle betale var det fire stykker foran meg, og klokka gikk alt for fort mot ett. Og det var kl. ett jeg skulle tilbake til legen. Kom fem minutter for sent der, men de kom ikke å ropte meg opp før ti på halv uansett. Måtte ta urinprøve, som var til ingen nytte.. Og ble koblet opp mot EKG, og det gikk da greit det. Ei hyggelig dame :) Blodprøvene må jeg tilbake å ta på mandag, pga at labratoriet stengte tidligere på fredag. EKG’en var fin, hadde bare litt høy puls. Det var for å sjekke at hjertet ikke er påvirket av det høye blodtrykket. Blodprøvene er for å sjekke om nyrene og sånn ikke er påvirket av det. Synes det er litt skremmende, men det går vel bra.

Q:
Har dere noen tips angående spørsmålet om prevansjon?

Photobucket

Reklamer

31 tanker på “For en stressende dag!

 1. Høres ut som om du har hatt litt av en dag, ja! Misunner deg ikke… Men det høres jo ut som om du kom det greit gjennom likevel:)

  Husker ikke i farta om jeg skrev dette tidligere i dag eller om jeg bare tenkte at jeg skulle gjøre det, så jeg skriver det her jeg. Du kan jo prøve p-ring? Den putter du bare inn, og så er det null stress før du skal ta den ut etter tre uker. Søsteren min bruker det, og hun er kjempefornøyd! Hun har prøvd både p-piller og p-stav, og begge deler har gått galt, men ringene er hun veldig fornøyd med. Kanskje det kan være noe for deg også?:) P-sprøyte syns jeg høres litt skummelt ut, mye ekle bivirkninger og sånt..

  Håper du får time fortere enn de spådde, det er ikke noe moro å vente så lenge..

  • Joda, kom da greit igjennom det. Fikk et lite angstanfall på kvelden bare, men overlevde det også.:)

   Joda, du skrev det vet du ;D Skal høre med legen om å få mer informasjon om det.

 2. jeg har blant annet prøvd ut p-sprøyter og p-stav selv, og var veldig fornøyd. Spesielt siden jeg mista mensen (hurrah!!), men om man planlegger å bli gravid i nærmeste fremtid så er det ikke det beste alternativet kanskje.

  Noe jeg også har vurdert selv og som jeg vet mange er veldig fornøyd med er den du kan få kjøpt her:

  http://www.pfc.no/category.php?categoryID=127&campaign=google&kw=babycomp

  Er jo dyrt, men det blir jo dyrt i lengden med piller/sprøyter/ringer/spiraler etc etc også når du samler kostnadene over noen år, så kanskje verdt å forsøke.. Jeg har ikke bestemt meg helt for om jeg tror på at den er sikker nok :p

  Skummelt med det blodtrykket da…
  Håper de finner ut av hvorfor

  • Ja, det å miste mensen er vel noe de fleste vil :p

   Ooi, nei, det virker ikke sikkert spør du meg. :p

   Ja, synes det er litt skummelt, og er plutselig livredd for å dø av hjerteinfakt eller noe slik alt for tidlig.. :|

 3. Så dumt det ble utsatt.. håper du slipper å vente lenge.

  Jeg skal prøve p- ring, men nå har jeg hatt resepten liggende i et halvt år uten å bruke den. Er en smuuuule treg å få fingern ut, hehe. Vil heller ikke bruke piller mer, jeg er for dårlig til å ta dem regelmessig..

  • Ja, veldig dumt. :/

   Men da synes jeg du skal begynne på p-ring, for så å informere meg om du er fornøyd eller ikke ;)

   Jeg ville gjerne fortsette på p-pillen, men kan ikke pga østrogenet i dem.. :/

 4. FOR en dag! Men enda godt at du kom deg igjennom den uten mer tull. :) Og bra at du hadde mammaen din sin bil. :)
  Ang prevansjon. Synes det er utrolig rart at legen din foreslår for deg en prevansjon som har økt matlyst og vektøkning, når dette er ting du allerede sliter med. Skjønner godt at h*n vil at du skal slutte med pillene når du har høyt blodtrykk, men å foreslå sprøyten sett i sammenheng med hva du opplever ang vekt og mat, det synes jeg virkelig er å jobbe imot deg. :/
  Ser det Tone skriver, og det er jo virkelig noe å sjekke ut. Ser også at du skriver «(…) om jeg får meg type (…)», og regner med at du er singel (har ikke helt fått med meg alt, men jeg er på vei), så kanskje det er et «greit» tidspunkt å la kroppen hvile fra stadige prevansjonsmidler, og heller bruke kondom når det er nødvendig? Men det er jo ikke sikkert at jeg leser alt riktig, eller at det er andre grunner/andre forhold som ligger til grunne. Bare en tanke som kom da jeg leste. :)
  Blir helt satt ut av de slemme kommentarene du skriver om. Den fra «tran» var så helt bak mål at jeg blir svett. Og at ei venninne vet om at kjæresten sin skriver stygge kommentarer: DUMP HENNE. Fysjom. Hva skal man med fiender når man har sånne venner, sier jeg.
  Håper virkelig at du klarer å se forbi de dumme kommentarene. :)

  • Takk for lang og fin kommentar :) Er nok singel ja. Ble slutt med typen like før jul. Men har en «friend with benefits» da.. Men kondom er jo ikke noe problem heller, selv om det kanskje er litt stress å huske på det når man er skikkelig kåt og bare vil komme i gang :p

   Jeg forsøker å se forbi dem, men det er jo ikke alltid like lett. Er en person som tar meg veldig fort nær av slike ting :(

 5. Skjønner deg godt, jeg er også veldig skeptisk til p-sprøyte, har hørt alt for masse negativt fra folk som har prøvd den…

  Men kanskje du skal prøve ut minipiller før du tester ut p-sprøyte eller noen annet uten østrogen? Har forstått det slik at det er det samme som brukes i begge to, og hvis man ikke kan ta for eksempel Cerazette så vil man også få mange bivirkninger med p-sprøyte, ring, implantat osv. Det er for eksempel et krav til at man må ha gått på Cerazette en viss periode før man får lov til å sette inn et implantat.

  Vet ikke om lavdose p-piller, som Microgynon, kan være noe for deg eller om det blir det samme som ved vanlige p-piller når det kommer til blodtrykket?

  Eller kanskje ganske enkelt kreve at han bruker kondom?

  Lykke til på letingen i alle fall ;)

  • Ah, ok..
   Hmm, jeg vet ikke jeg.. Virket som p-spøyte og p-stav var de alternativene egentlig..

   Kondom fungerer jo fint. Er jo egentlig best uten, men ingen krise med heller. Men problemet er vel i enkelte tilfeller å huske på kondomen.. Men vi får se. :)

 6. Jeg anbefaler p-sprøyte ;)
  Jeg har ikke hatt mensen på nærmere 3 år pga av den *rødme*
  ikke har jeg fått noen bivirkninger heller =)

  • Hehe, ja. nettopp pga det kunne jeg tenkt meg den. Men pga vektøkning som bivirkning ser jeg mørkt på det..:/ I tillegg føler jeg meg så gammel (!), at om jeg skulle treffe den rette, vil jeg ha barn ganske snart igjen. Og da måtte vente et helt år etter å ha slutta på spøyta, det er leeenge..:/

 7. Hater å ikke vite hva som skjer når det er noe «galt» med kroppen. Håper du får svar snart, og at alt er i orden ♥

  Angående det med prevansjon har jeg ingenting fornuftig å komme med.
  Ønsker deg ei fin helg Liljen! ♥

 8. Hei Kristel.
  De bivirkningene du listet opp for P-sprøyten er de samme som for de fleste P-piller. Langt fra sikkert om du får noen av bivirkningene og om du får enkelte av dem så er de ofte forbigående. Er de langvarige må du jo vurdere om du skal ha en annen form for prevensjon. Hva med kondom da??? Gir garantert INGEN bivirkninger. Min amerikanske venninne sverger til en slags svamp. Vet ikke om de er i salg i Norge. De er også uten noen form for bivirkninger.
  Lisemor

 9. Jaa, de er kjempefine! Har dessverre kun plass til 2×2 jeg da ;P

  sv: Har ingen gode råd til prevansjon gitt, da jeg kun har erfaring med P-piller. Men lykke til!

 10. Ja, dette var litt av en stressende dag :O Du skal være stolt av deg selv for faktisk å ha kommet gjennom den! :D Forstår godt at det er tungt å måtte begynne på nytt igjen! Ser jo at du har hatt denne psykologen i halvannet år, også må du velte ut livet ditt til en ukjent. Håper i hvert fall at det er en som du kommer til å like :)
  SV: Ingen ser tynn ut i onepiece, haha, de stjeler jo alle formene! Og til innebruk er det jo lov for folk på vår alder, hihi :)

  • Ja, veldig ustabil behandling. Først en behandler i nesten 2 år, så en ny i 1,5 år, også bytte igjen! Likte jo han første, og skulle gitt alt for å gå til han,men det går nok ikke – jeg har forsøkt. Men håper jeg liker han nye også!!

 11. Det hørtes stressende ut ja. Snø altså, nå? Jøss. Er glad jeg bor i byen, er ikke særlig begeistra for snø.
  Håper du finner en god løsning du kan være fornøyd med. Det er ikke enkelt å velge prevensjon, akkurat.

 12. Hei!

  Jeg ville prøvd spiral hvis jeg var deg. Jeg har hatt min i et år nå og er kjempefornøyd. Jeg har en helt vanlig kobberspiral siden jeg ikke ville ha noe med hormoner i. Merker ingenting til at den er der inne, og har ingen bivirkninger.
  Den gjør ganske så vondt å få satt inn, og den første dagen var helt jævlig, hadde mensensmerter hele dagen og natten -.- Men det gikk over, og jeg tror det bare var de 3 første månedene at jeg hadde veldig vondt før mensen og blødde masse – nå har det gitt seg. Bare litt vondt og blør bare i to dager.
  Jeg hadde gått på p-pillen i et år før det, så det var veldig uvant og i det hele tatt få mensen, derfor ble det en hard overgang. :P Nå er jeg kjempefornøyd! Ikke er det dyrt heller, betalte vel litt over 600 kr for timen hos gynekologen og for spiralen, og den holder jo i 5 år :)

  • Ingen bivirkninger men KJEMPEVONDT og masse og vond mensen.. Hmm…

   Jeg har faktisk hørt mye negativt om spiral, og derfor er jeg veldig skeptisk til den.

   Hvordan er det med sex? Merker du noe til den da? Har hørt om de som gjør det nemlig..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: