Finnes det gode sider ved meg?

Dette var samtaletema hos psykologen i dag. Nest siste time, som ble brukt på å snakke om ødelagte vennskap, hvor modig det var av meg å ønske å prate ut, om det finnes gode sider ved meg – ettersom ting er ordnet opp – hva ser andre i meg, samt en god del om alle de dårlige sidene mine, som jeg TROR på – som tar opp all plassen.

Jeg har forstått at ting må snakkes om. Vanskelige ting. Ting jeg kanskje skjemmes over. Derfor har jeg fortalt RS mye om hva som har foregått i det siste. Det har vært vanskelig, fordi jeg har vært redd for at «nå får RS se hvor fucka jeg virkelig er…» Jeg har fortalt om den onde personen jeg er, den personen som aldri klarer å holde på vennskap eller andre relasjoner. Men det er nødvendig, slik at jeg kan bli fiksa.

I dag kunne jeg fortelle at noe ordner seg, selv om jeg er fucka.

Jeg håper du ser hvor modig du var, som spurte om å ordne opp! Du kunne blitt avvist!

(sitat RS)

Ja, jeg kunne det – men der og da tenkte jeg ikke på det. Jeg gjorde det som føltes riktig. Jeg gjorde det jeg ville gjøre, det jeg trengte å gjøre. Jeg ble ikke avvist, men jeg kunne blitt det. Men jeg klarer likevel ikke se at det var modig gjort. Jeg gjorde jo bare det jeg følte var best for meg.

RS spurte meg om hvorfor det var så viktig for meg. Ikke noe vanskelig spørsmål det, og for en gangsskyld har jeg et annet svar enn «vet ikke…» – det er viktig for meg, fordi det var noe som betydde ekstremt mye for meg. Noen å snakke med om alt. Dele tårer og dele latter. Forståelse. Likesinnet. Soulmates!

Hvorfor tror du invitasjonen om å ordne opp ble godtatt? Hvorfor tror du at det ordna seg? Hvordan tror du vedkommende ser på deg?

(sitat RS)

Helt ærlig, så vet jeg ikke. Hvorfor ble invitasjonen godkjent? Hvorfor ordna det seg? Hvordan ser andre på meg? Er det mulig at de ser gode sider ved meg? Er jeg morsom å være med? Er jeg flink til å lytte? Er jeg varm og omsorgsfull? Er jeg til å stole på? RS mener det . . .

Jeg vil så gjerne tro på det. At jeg kan være noe bra. Pittelitt?

Jeg tror jeg alltid har hatt vanskelig for å se noen gode sider ved meg selv. Det har alltid vært noe galt med meg. Noe som ikke stemmer. Annerledes. Passer ikke inn.

Mange år med borderline gjør det ikke bedre. Jeg har ikke vært noe bra menneske. Jeg har ikke ment det ondt, jeg har bare forsøkt å forsvare meg selv. Dessverre har min forsvarsmetode fungert utrolig dårlig, det har endt i kriger – noe som igjen har fått meg til å føle meg som verdens verste menneske – without doubt!

Det er vanskelig å se gode sider, når man alltid ødelegger og fucker opp. Kan det være noen gode sider der da?

Jeg vil så gjerne tro på det. At jeg kan være noe bra. Pittelitt?

Photobucket

Reklamer

11 tanker på “Finnes det gode sider ved meg?

 1. Jeg tror ikke det finnes annet enn godt i deg! Det er nok – som du sier – kun forsvarsmekanismen som er litt for sterk. Der kjenner jeg meg igjen, for jeg er helt lik selv.

  Men hver så snill, vit at du er en god person, for det er du! Til og med jeg som aldri har møtt deg kan se at du er en herlig person, med masse gode sider!

  <3

  • Du er godtroende da :p Har nok masse ondt inni meg, som kommer fram av og til. Men ja, går veldig fort til forsvar da..:/ Og det ødelegger veldig.

   Du er så snill Carina, skikkelig dumt du ikke fikk til å komme på treffet i helga..:/

 2. «Det er vanskelig å se gode sider, når man alltid ødelegger og fucker opp.»

  Men Liljen.. Ødelegger du ALLTID? Er alt hva du gjør, og alt hva du er – ødeleggene for enten deg eller andre?

  Litt retorisk spørsmål fra meg, for jeg nekter å tro at det er sånn. Jeg ser det jo, selv om jeg ikke kjenner deg så godt.

  Men jeg skjønner logikken i tankerekkene dine, fordi de negative tankene/følelsene/sidene har alltid en tendens til å ta større plass enn de positive. Sånn er det for de aller fleste, tror jeg – i små eller store deler i løpet av livet.

  Litt tankespinn fra meg. Du har gode sider. Du må bare se dem, og tro på dem. Og ta dem innover, og bevare dem.

  :)

 3. Jeg ser både gode og dårlige sider hos deg, som hos alle andre. Du bryr deg, du er hjelpsom, du er ærlig. Og som andre har sagt før du har for sterke forsvarsmekanismer, kanskje litt hårsår, men disse tingene kan jobbes med og du vil komme ut av det som en enda bedre person enn du er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: