Kan man ikke se bra ut selv om man er tykk?

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om dette:

Men ser man ikke bra ut når man er litt rund også da?
Kan man ikke være vakker og flott likevel om man har noen kilo for mye?
Sitat: Ser man ikke RÅBRA ut som tykk også? Les mer her.

Jeg la ut tre bilder av meg selv på lørdag, festkledd i en blåkjole. En av kommentarene jeg fikk var denne:

Du så skikkelig feit ut i den kjolen! (sitat Yri)

Jeg svarte ærlig tilbake, at jeg faktisk ER feit. Det er det ingen som kan nekte for, og jeg vet det utmerket godt selv også. Jeg har også venninner som er tykke, noen som er litt over normalen. Jeg møtte faktisk ei av dem på lørdag, hun er mye større enn meg – eller større på en annen måte kanskje også. Men hun så virkelig bra ut. Klærne og alt var så gjennomført, og hun var KUL. I tillegg virket det som hun hadde god selvtillitt, hun oste av selvtillitt og trygghet på seg selv – selv om hun hadde en del kilo for mye.

Men pokker – hvem bestemmer hva som er «noen kilo for mye»? Er det ikke hva en føler seg komfortabel med selv? En som kanskje er litt rund, og er akkurat helt fornøyd med seg selv – kan vel langt fra føle at h*n har noen kilo for mye, selv om kanskje «normalen» sier det? Hvorfor skal da andre skulle påpeke at man han noen kilo for mye – bestemmer man ikke selv om man føler man har akkurat nok kilo?

Som jeg skrev i det andre innlegget – «ser man ikke råbra ut som tykk også» – så er det mange som har vært tykk, men slanka seg – som får kommentarer som «NÅ ser du råbra ut». Men kan ikke se råbra ut som tykk også? Er tykke mennesker stygge? Jeg bare spør . . .

Jeg har mange kilo for mye – nærmere bestemt 30, ut i fra hva jeg føler meg komfortabel med. Her har jeg bestemt hva som er for mye for meg. Jeg liker ikke kroppen min slik den er nå. Og jeg skulle veldig gjerne gå ned i vekt, og få en kropp jeg er mer fornøyd med – men det er ikke så lett. Så hvorfor ikke gjøre det beste ut av det? Hvorfor ikke finne klær man liker, stæsje seg opp og forsøke å være fornøyd med den man er. Det er ingen av mine venner eller kjente som sier jeg er stygg. Mange synes jeg er vakker, det er det de sier til meg:

Så vakker du er i kveld!

Og mange ganger føler jeg meg faktisk vakker også. Selv om jeg er tykk. Jeg kler meg i noe jeg trives med, jeg er sammen med mennesker jeg føler meg trygg sammen med. Og jeg stråler. Jeg er tykk, men jeg føler meg fin – og da er jeg fin! For man KAN faktisk se råbra ut som tykk også! På lørdag var en slik dag. Jeg følte meg fin, derfor turte jeg også å legge ut bildene – selv om jeg er tykk.

Ha tro på deg selv, stol på de som sier du er vakker. Kle deg i det du føler deg komfortabel med, og hev hodet. For du ER vakker – uansett hva tallet på vekta sier!

You are beautiful no matter what they say
Words can’t bring you down
You are beautiful in every single way
Yes, words can’t bring you down

Sitat: Christina Aguilera - You are Beautiful

Photobucket

Reklame

26 tanker på “Kan man ikke se bra ut selv om man er tykk?

 1. Det er klart man kan se råbra ut, uansett hvor tykk eller tynn man er! Det er da ikke slik at slanke mennesker har monopol på det å se bra ut :) Jeg ser mennesker hver dag som jeg synes er pene/vakre/flotte, og de kommer i alle størrelser og fasonger. Det finnes ikke vakrere mennesker enn de som føler seg vakre, for de har en helt egen utstråling som sier: «Jeg er vakker og jeg vet det!» Og det får andre til å tro på det også :)

  Ps! Jeg synes du var nydelig i den blå kjolen jeg :) Og ja, du så råbra ut ^_^ Det er min mening :)

  *klem*

 2. Man er ikke tykkere enn man føler seg selv. Som du sier, det handler kun om selvtillit, og hva en føler seg vel i selv!! Synes du er nydelig jeg, uansett hva noen sier <3

 3. Jeg synes du var fin i den kjolen jeg. Du kledde den virkelig! Og du var rett og slett ikke «feit» i den som vise hevder at du var. Jeg forstår ikke hvor dem har det i fra en gang. I mine øyne var du fin i den kjolen, Liljen. Og jeg mener det jeg skriver til deg.

 4. Selvfølgelig kan man se råbra ut uansett antall kg. Jeg kan ærlig påstå at du ser mye bedre ut enn meg. For sammenlignet med deg ser jeg ut som en dass. Det er hvordan klær man velger og hvordan man bærer de som mye godt avgjør hvordan en person blir oppfatta av andre.

  Normalen er vel bestemt ut fra ett medisinsk perspektiv antar jeg. Alt det der med bmi etc sier noe om risikoer innenfor det medisinske. Bmi har ingen betydning for om man ser godt ut eller ikke.

  *klem*

 5. Jeg synes dette var et veldig bra innlegg! Og jeg synes du så bra ut på bildene også… Så det så!

 6. Ja!!! Og det er helt sant, at det skinner gjennom om du FØLER deg fin, uansett hva vekta viser. Jeg tror det er lettere å oppfattes som stygg hvis man har dårlig selvtillit og ser på kiloene som et stort problem (noe mange mennesker gjør, og dermed oppfatter andre den negative energien). Synes det virker som om du har et utrolig sunt forhold til deg selv når det gjelder dette. Det med å innse at du ikke er helt fornøyd, men gjøre det beste ut av det fremfor å grave deg ned i sorgen over hvor vanskelig det er å bli kvitt kiloene. Det er så bra!

  <3

 7. Haha! Jeg tenkte det motsatte da jeg så de bildene, at jøss – hu sier jo at hu er så tykk, men hu ser da ikke sånn ut..? Synes du ser flott ut, jeg.
  Men til syvende og sist er det deg selv det går på, hvordan DU ser deg selv. Om du selv synes du er tykk, så har det liksom ikke så mye å si hva andre synes.

 8. Helt enig. Man kan være utrolig vakker,selv om man har noen ekstra kilo!
  Vet selv om mange som er det!

  Syns du så utrolig bra ut i den blå kjolen. Du passet den fargen veldig godt :)

  Det virker som du har stor utstråling og sjarm – det kan smelte hvem som helst, uansett størrelse :)

 9. så frekt å si sånt da :S syns du er vakker jeg <3

  SV; ja nettopp det jeg tenkte å, så nå har jeg faktisk bedt om hjelp for det også, de har jo visst om det lenge, men har liksom aldri villet ha hjelp før nå..er ikke heelt sikker ennå, men ja..hehe..takk :) <3 xx

 10. Det er så utrolig unødvendig med sånne kommentarer!!
  Jeg har selv kilo for mye, men vil tro at det er hvordan man bærer dem som teller!
  De dagene selvtilliten er lav og jeg er usikker så føler jeg meg stygg, men når jeg er i godt humør og har selvtillit så føler jeg meg faktisk o.k.

  Man er så fin som man føler seg selv, og du var FIN på de bildene fra Lørdag!

 11. sv: Oi, det er da det er bloggtreff? ;O Får se hva jeg får til, skal dit en tur med søsteren og nevøen min på 2 år hehe. Vet ikke helt om jeg får til å møte noen, men om noen skulle se meg så er det jo bare å rope ut ;D

 12. Du var så nydelig på de bildene synes jeg! Har snakka med mange mannlige venner om dette, og de sier alle sammen at størrelse stort sett er noe som fins i vårt eget hode. Det de legger merke til er utstråling og om en er avslappa til sitt eget utseende. Vakre mennesker fins i alle størrelser :)

  Jeg har lagt på meg mye av ene medisinen jeg har gått på (den som jeg har slutta på nå), og er ikke fornøyd med kroppen min sånn som den ser ut nå. Men de gangene jeg klarer å gi blaffen i de tankene og føle meg fin, da er folk mye mer kontaktsøkende til meg og gir meg mange komplimenter, merker jeg.

 13. Tilbaketråkk: Oppsummering av Mars! « ~Life as it is~

 14. Så lenge man kan trivs, så mener jeg at det ikke er noe som heter «for feit». Trivselsvekt.. Så lenge man tørr og klarer leve livet med det utseende man har, så er det flott (og det beste)! Å komme med slike kommentarer, er teit, egentlig ikke vesentlig engang fordi det er det indre som teller. Alle mennesker har sin egen sjarm, slike kommentarer hører faktisk ikke hjemme noen steder.

  Jeg synes du var, og er, en vakker person – både på utsiden og innsiden (ut fra det jeg leser på bloggen da..)

 15. jeg snublet tilfeldigvis over dether innlegget — i jakt på en sangtekst, faktisk, og uten sammenheng forøvrig måtte jeg bare si;

  Så UFATTELIG godt skrevet !

 16. Ikke hør på folks’ dumme kommentarer, ta inn det fine, lukk det vonde ute, fordi du vet selv at du er bra nok, er dritt lei mobbere, men svigermor sier jeg er feit, jeg ekke feit, men lubben, dessuten må kvinner eie litt fett, slik er det bare, det er derfor kvinner er født med større lår og rumper, enn mannfolka.., ikke la dem tråkke på deg, jeg sliter phykisk selv, men er dritt lei av nå tar jeg igjen på dem som slenger dritt, og til og med på nette. jeg er 22år, du er ikke feit.., du skal du ikke vite, fin kropp, det er bedre å ha litt fett på kroppen enn å se ut som planke, eller en ispinne, hvis du skjønner hva jeg mener?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: