Jeg sprakk!

Jeg innrømmer det gjerne. Det har blitt noen røyk den siste tiden – eller siste uken. Kjøpte meg en tipakk på vei til byen forrige fredag – jeg måtte! Røyka også en tipakk på fest på lørdag. I dag kjøpte jeg meg en 20pakk – og jeg har innsett at jeg trenger røyken nå.

Jeg skulle hørt på JB.

Du får ikke lov til å slutte å røyke nå, Liljen.

Han ville ikke jeg skulle slutte å røyke når jeg var midt i sluttingen av selvskading.

Du trenger røyken, Liljen. Du trenger noe å roe deg ned på.

Han hadde nok rett. Og jeg var tøff i trynet da jeg sa jeg skulle slutte. Det gikk jo innmari lett, var ikke noe vanskelig. Men saken er at jeg har nok med å slutte med selvskadingen, og når det er SÅ mye for meg for tiden, så trenger jeg noe som kan roe meg ned. Røyken har en beroligende effekt. Jeg blir følelsesløs. Tom – på en god måte.

Jeg har snakket med min beste venn om dette. Fordi jeg er redd jeg skal føle det som et nederlag, når folk som vet jeg hadde sluttet kommer til meg og kommenterer at jeg røyker igjen. Men vi er enige, jeg og min beste venn

Heller røyking, enn selvskading.

For det er der jeg er nå. Det er så mye vondt inni meg. Det er så mye vondt som skjer rundt meg. Jeg klarer ikke takle alt sammen, og tankene om selvskading har vært veldig tilstede – og jeg har vært nær ved å sprekke der og.

Jeg hadde en tøff torsdagskveld forrige uke. Tilgi meg. Og jeg visste jeg kom til å få en tøff time til psykologen. Jeg var redd og alene – så jeg søkte trøst i røyken. Det hjelper! Til en viss grad.

Derfor kommer jeg til å holde fast i røyken en stund til. Det er ikke noe nederlag – det er bare jeg som forsøker å overleve. Heller røyken, enn barberbladet! (så får vi ta senskadene fra røyken når de eventuelt måtte komme.)

Photobucket

Reklamer

25 tanker på “Jeg sprakk!

 1. Det var nok en dum tid og slutte på, Hev deg over selvskadinga så ta røyken etter:)
  Jeg er sikker på at du vil klare begge deler til slutt:)

  Så vil jeg bare si, »Liljen, du er ett fantastisk menneske! Jeg er så stolt over og kjenne deg<3 Jeg savner deg hver dag, å tenker på deg hver dag! Du er så god, jeg liker ikke tanken på at du sliter sånn som du gjør, du fortjener jo SÅ mye bedre! Jeg håper at du vil bli bedre etter hvert, med tid! Å husk at hvis du noen gang trenger trøst eller hva som helst, ikke vær redd for å ta kontakt med meg:) I'll be here! Jeg er så utrulig glad i deg, du betyr så mye for meg! Tviler på at jeg noen gang ville nådd så langt som det jeg er nådd, uten deg! Du er FANTASTISK! '' <3

 2. Jeg unner deg røyken nå søte du.. Denne kan du slutte med på et senere tidspunkt, men nå gjelder det at du kommer deg på bena først. Om du da trenger røyken er det veldig forståelig ovenfor meg!

  Jeg sender deg en storklem <3

 3. Jeg synes det høres lurt ut jeg! Som du sier, du har nok med å slutte med selvskadingen. Og jeg skjønner hva du mener med at røykingen gjør deg følelsesløs. Det er når jeg er mest stressa at jeg savner å kunne ta meg en røyk. På grunn av den beroligende effekten.

  <3

 4. Jeg er stolt av deg, som heller velger røyken enn selvskading! Du er så utrolig sterk. Bare det at du reflekterer over det og ser at det er bedre med røyken enn barberbladet viser hvor sterk du er. Din viljestyrke på å bli fri fra sevskading. Og du må huske påhvor flink du har vært til å holde opp med røykingen :) For meg er du et kjempe forbilde på utrolig mange måter <3 Jeg tenker på deg støtt og stadig snupp – du er verdifull og vakker! Husk det. Støtteklem og kos :)

 5. Klart du klarer begge deler… Men du trenger ikke gjøre begge samtidig… Ta deg heller en røyk å nyt hvor flink du har vært!

  • Ja, sant. Jeg tror nok jeg skal bli sterkere før jeg legger unna røyken. Men det skal være sagt at jeg skal ikke begynne å røyke fast igjen. Bare ha en pakke på lur når ting blir veldig vanskelige.

 6. Sant som du sier, røyken hjelper til en viss grad. Selv prøvd å slutte, umulig, for jeg klarer ikke å kontrollere sinnet mitt hvis jeg slutter med å røyke. Pluss at det er så utrolig godt :) Tror nok du skal tenke på en ting av gangen. Men dette klarer du, det vet jeg :)

  Sv: Ja, det går bedre med meg nå, enn da mobbingen var på sitt værste. Men det skjer enda, men bare til en viss grad. Takk, er bare header jeg mekka fort sammen :p

  • Åå.. Ja, jeg tror jeg ble en del sintere i perioden uten røyk. Jeg tror nok røykeslutten gjorde nedturen denne gangen verre enn om jeg hadde fortsatt å røyke i utgangspunktet.

 7. Det var kanskje litt dumt ja, men det er kanskje fordi du følte at hvis du skulle klara det eine så klara du det andre. du e sterk, Liljen! Å kutta ut sjølvskading e ingen enkel jobb, eg har forsøkt, men gitt opp for lenge sia. Det at du klara deg så bra seie noko om vilje styrken din, og kor sterk du egentlig er! Eg beundra deg! Stå på, Liljen. Heller røky enn sjølvskading om du får det til, det er eg heeilt enig i.

  eg er her for deg, Liljen min. det skal du veta. Meld meg anytime, kontakt meg når som helst du føler for det. Eg vil lytta til deg når som helst når du treng nokon å snakke med, eller berre nokon å skyve vekk dei negative tankane med.

  Eg e så utrulig glad i deg, og håpa på å få møta deg i sommar.
  <3

  • Ja, det blir jo slik noen ganger. Man får litt urealistiske tanker om hva man kan klare! Klarer men en ting, så kan man føle seg så sterk og flink – og tro man kan klare ALT.

   Det er vanskelig å slutte å selvskade ja, men du må ikke gi opp. Din tid til å slutte vil komme. Du er bare ikke riktig klar for det enda.

   Glad i deg også <3

 8. Det er nok greit å ta en ting om gangen,hvertfall når man har sug etter røyk. Legg det på hylla så lenge du ;) (altså,det å slutte å røyke,ikke røyken,haha)

  • Nå har jeg ikke hatt så mye sug etter røyk egentlig da. Å slutte har vært ekstremt lett. Men trangen til SS har kommet mer etter at jeg slutta å røyke. Den tunge perioden har vært ekstra tung, og jeg har vært så nær ved å kutte igjen. Derfor valgte jeg å ta en røyk for å kjenne på roen i steden for å få det ut ved å skade meg.

 9. Jeg håper du ikke tar det som ett nederlag at du kjøpte deg noen røyk. :)

  SV; Jeg skal klare det. Det har jeg bestemt meg for! Nå skal jeg bli frisk! :D

  • Nei, jeg gjør ikke det. Snakket med psykologen om dette i dag. Og vi ble enig om at jeg VET hvorfor jeg trenger en røyk nå og da. Og det er ikke noe nederlag, men heller en styrke. Fordi jeg velger bort selvskadingen!

 10. Hei Vennen
  Det er ikke bare bare å slutte med flere ting samtidig.
  Men du klarte jo i en periode og jeg er kjempe stolt av deg, kjempe flink du vennen.

  jeg har skiftet blogg, og du får her min nye blogg adr…

  klem
  ingunn

 11. Tilbaketråkk: Oppsummering av Mars! « ~Life as it is~

 12. Hei,

  Synd at du sprakk. Jeg sluttet selv for en tid tilbake, etter mange års røyking. Hadde forsøkt flere ganger tidligere også. Men, så ble jeg tipset om Champix. Gikk til legen og fikk resept, og begynte å spise pillene. Og jaggu, etter noen dager hadde jeg sluttet av meg selv, uten å egentlig tenke over det. Man skal liksom sette en dato for røykeslutt, det trengte ikke jeg.
  Og, det beste er at jeg fortsatt ikke har sug. Det er helt borte! Jeg kan tenke av og til i spesielle situasjoner «nå skulle jeg tatt en røyk», men neste tanke er – selvfølgelig ikke – og så ler jeg litt av meg selv…
  Kanskje noe for deg? – Det koster litt, men det gjør jammen meg sigarettene også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: