Jeg er så heldig, jeg har en utrolig god venn!

Det er ingen hemmelighet at ting har vært innmari vanskelig for meg i det siste – egentlig det siste halve året, men spesielt den siste måneden. Og midt i alt sammen, har jeg følt meg enormt alene. Ingen som har forståelse, ingen som er der for meg. (En sannhet med modifikasjoner.) Jeg har vært utrolig trist. Jeg har har vært utrolig angstfylt. Jeg har hatt veldig med selvdestruktive tanker. Jeg har vært sint. Det har vært en daglig kamp, for å ikke bryte sammen fullstendig. Jeg har vært så utrolig DUM. Og jeg har vært blind.

Jeg har ubevisst (eller bevisst?)  skjøvet folk unna meg. Jeg har isolert meg. Det er ikke mange mennesker i det virkelige liv jeg har møtt. Det er stortsett kun min nærmeste familie jeg har vært sammen med. Venner og bekjent har jeg knapt sett eller hørt noe til – hvor jeg vet at det er MIN feil. Jeg har ikke orket å gå ut, jeg har ikke tatt noe initiativ til å treffes. Jeg har ikke vært i butikken, eller noen ting. Jeg har kun vært med datteren min i svømmehallen, jeg har kun vært i byen til legen eller psykologen eller tannlegen. Ellers har jeg vært hjemme.

Nå skriver jeg meg bort.

Det er EN venn jeg har holdt kontakten med. En venn jeg har snakket med i svømmehallen. En venn jeg har snakket med på MSN. En venn jeg har sendt SMS med. En venn som har ringt meg. En venn jeg har vært å besøkt, enten for å se TV eller film. Min eneste venn – det føles slik nå.

For 3 måneder siden hadde jeg ikke trodd det. Jeg trodde aldri vi kunne være venner. 
Han hadde såret meg for dypt. 

Men han bryr seg. Han er der for meg. Han lytter og forstår. Han er tålmodig. Hvordan kunne jeg – JEG – være så heldig?

Det har vært noen vonde uker og måneder. Men han stikker ikke fra meg, han ER DER FOR MEG. Og denne gangen skal jeg IKKE ødelegge noe! Jeg skal ikke!

Det er så godt å være med han. Både når jeg er glad og når jeg er trist. Jeg kan være megselv 100% med han. Han dømmer meg ikke. Jeg kan snakke med han om ALT. Både de gode tingene og de veldig vanskelige og vonde tingene. Han lytter og prøver å forstå. Han lar meg snakke ut dritten, og han godtar om jeg ikke vil snakke om det.

Han ser meg. Han kjenner meg. Når jeg har det vondt, han ser det.

Hvordan har du det egentlig, Liljen?

Måten han spør på. Han bryr seg – helt oppriktig. Han vil ha et ærlig svar, selv om svaret mitt er at jeg har det helt forjævlig og ikke vet om jeg orker kjempe mer.

Han ser tårene mine, nesten før jeg kjenner selv at de kommer. Han snur seg ikke bort og later som han ikke ser dem. Han stryker dem forsiktig bort, og trykker meg inntil seg. Holder rundt meg, og lar meg gråte ut – selv om det betyr snørr, tårer og mascara på t-skjorten hans.

Han forsøker å komme med løsninger til meg, små enkle løsninger – som ikke virker uoverkommelige. Og han forstår at hverdagen og voksenlivets ansvar kan være spesielt utfordrende innimellom – han ser ikke ned på meg for det, han mener ikke jeg er dum.

Han får meg til å føle meg så trygg. Så ivaretatt. Så elsket.


Han er min beste venn, og jeg er veldig veldig glad i han - jeg skal ikke ødelegge dette her. Jeg skal ikke forvente mer av han enn hva han kan gi. Jeg skal ikke være utålmodig og eiesyk. 
Jeg skal bare nyte det gode vennskapet. 

Photobucket

Reklamer

16 tanker på “Jeg er så heldig, jeg har en utrolig god venn!

 1. Uff. Det gjør meg tung å lese, sikkert fordi jeg kjenner meg såppas godt igjen, og kan med hånden på hjerte si at jeg vet hvrodan du føler det. Du er isåfgall heldig som har en slik venn. Det har ikke jeg hatt på mange år.

  Jeg snakker med foløk på nettet, som jeg kjenner, men møter de aldri lengre. Det er alltid jeg som må ta inisitativ hele tiden hvis vi skal møtes, og det er jeg lei av. Jeg vil at de skal kunne gjøre det, viss de virlelig bryr deg. Og da har det blirr dårlig med venner for å si det sånn.

  Jeg kjenner der ikke, Kristel. Men jeg vet du kommer til å klare deg :)
  En utrolig stor bloggklem fra lille meg <3

  • huff, vet hvordan det der er ja. Slik er det her også. Veldig sjelden at jeg blir invitert med på noe, om jeg ikke inviterer med meg selv.
   Håper du kan få deg noen skikkelig gode venner du også. Alle trenger venner.

   Tusen takk, Torbjørg -veldig koselig <3

 2. Du er heldig som har en god venn…

  SV: ja babysteps…. er ikke så lett det, vil helst storme opp like fort som det går ned…

 3. Vennskap er viktig,og jeg er glad for at du har han,selv om du gjerne ønsket mer ut av det hele,det er forståelig. Men ta vare på det dere har,fordi du trenger det,du trenger noe å snakke med,og få ut tanker og følelser fra systemet.

  xxx

 4. Det er leit å høre at du har det så vanskelig! Men så godt at du har en venn som virkelig stiller opp.. Utrolig viktig! Det hørtes ut som en flott person..

 5. Jeg er så glad for at du har han!! :):) Du fortjener en sånn venn! Og så fint at du sier at du SKAL beholde han, du skal ikke ødelegge dette. Vennskap krever jobb. Det kommer ikke gratis. Og det tror jeg du har lært på den tunge måten.

  En sånn god venn er så mye bedre enn ti middelmådige. Jeg har en sånn god venn selv. Og jeg prater ikke med noen andre jeg heller. Jeg føler meg som verdens heldigste. Det er tøft å ikke ha så mange rundt seg. Men har man en god venn, er man heldig!

  Kos deg med dette vennskapet! :)

  Klem

 6. Tilbaketråkk: Oppsummering av Mars! « ~Life as it is~

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: