Sliten, ustabil og uberegnelig.

Yeah, that’s me!

Jeg er ekstremt sliten for tiden. Jeg har vært det en god stund nå. Merkelig i grunn, for jeg gjør ikke annet enn å sitte hjemme. Vel nesten – er jo hos legen, psykologen og tannlegen nå og da. Men bortsett fra det sitter jeg bare hjemme – vel foruten bassenget med datteren min på onsdager eller mandager da. Men dere skjønner tegninga?!

Jeg er ustabil og uberegnelig. Det er ikke vanskelig for meg å innse det. Problemet er å klare å gjøre noe med det. Men det å kontrollere følelsene er ikke så lett. Selv om følelsene kanskje er urealistiske. Jeg kan klare å se at de KAN være urealistiske, men det jeg føler – føler jeg.

Jeg har tidligere lært meg å kontrollere de typiske borderline-tankene ganske godt. Men det var var på den tiden jeg hadde en trygg og stabil behandling. Dessverre har nok borderline et grep om meg enda. Det er ingen lett kamp å vinne over den – de som eventuelt sier det må enten være superhelter eller noe annet lignende – for det er IKKE LETT. Det er heller ikke likens for alle. Noen klarer lettere å kontrollere diagnosen, mens andre har mer vanskelig for å gjøre det. Jeg tror cluet er en trygg og stabil behandling, en god dose selvinnsikt og ha evnen til å reflektere over ting. Selv føler jeg at jeg mangler førstnevnte. Men det KAN jo endre seg, hvem vet. Men samtidig vet jeg godt at ikke alle får en trygg og stabil behandling, ikke alle er så heldige.

Jeg er veldig dum for tiden. Jeg innser det. Og ja, jeg skylder på diagnosen – fordi jeg vet at den har en god del av skylden for ting. Jeg skylder også på vonde minner fra for tiden og dårlige erfaringer. Jeg skylder på han som voldtok meg, jeg skylder på dårlige venner. Det er mange faktorer som spiller inn, det er ikke BARE min feil. Om jeg tar på meg skylden, er som å si at det er min egen skyld at jeg ser syk, at det er min skyld voldtekten hendte, at det er min skyld at mennesker har brukt og utnyttet meg, at det er min skyld at andre mobbet meg. Men ikke noe av det er min skyld, er det vel? Og det er jo disse tingene som har formet meg, det er disse tingene som har gjort meg deprimert og angstfylt.

Hadde time i dag igjen. Tøft. Er sliten av alt nå. Trøtt og klar. Lei.

Photobucket

Reklamer

9 tanker på “Sliten, ustabil og uberegnelig.

 1. Trist at du befinner deg der du er nå Kristel,det er tungt,det er vondt,frustrende og utmattende.Noen følelser kan man ikke kontrollere,det er sant,dessuten er det lov å føle det man føler,fordi det finnes ingen fasitsvar på hva som er rett eller gal måte å reagere på.

  Man er aldri alene om noen skyld,når det kommer til spm om skyld,så må det jo også være to parter involvert.Det er IKKE din feil at du ble mobbet,det er IKKE din skyld at du ble voldtatt! Dette handler om mennesker som ikke respekterte deg for den du var/er.Det finnes dessverre mennesker der ute som vet å benytte seg av andre mennesker,som trenger å hevde seg selv og lar det gå utover andre uskyldige mennesker.

  Håper og tror at du kommer deg opp igjen,i mellomtiden må du prøve å ta vare på deg selv så godt du kan.

  klem

 2. Skjønner at du har det veldig vanskelig for tida, og er sliten. Men det er ikke så rart du er sliten hvis du føler at du bare sitter hjemme. Ofte får man mer energi i å holde seg litt i akitivitet (snakker ikke om trening, men vanlige ting som jobb, kafébesøk, fotografering osv). Selv liker jeg i alle fall bedre å bli sliten av å gjøre noe enn av å ikke gjøre noe. Du orker mer enn du tror, og kanskje kan du til og med bli mindre sliten av å fylle hverdagen med noe mer.

  • Ja, jeg vet! Du har jo helt rett i det du sier. Men det er så alt for lett å grave seg ned i dritten også. Man orker ikke ut å treffe folk når man har det ille.

   I dag gjorde jeg det likevel, og det va deilig da :)

 3. Det er bra du veit hva jeg mener, selv om det ikke alltid fungerer i praksis. Jeg veit jo hvordan det er, er veldig «flink» til å isolere meg jeg også. Men det var bra du kom deg ut, og kjente at det var godt :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: