Jeg blir stressa og bekymra av alt opplegget!

Jeg har gått på rehabiliteringspenger fra NAV i snart 1,5 år. Fra mars i år er det nye regler om dette. Alle som går på uføretrygd og rehabiliteringspenger og lignende, går nå over på noe som heter Arbeidsavklaringspenger. For å få pengene når du skal, så må man huske på å sende meldekort til rett tid. Og i dag var min dato for å fylle ut og sende meldekort – det er visstnok andre datoer andre steder i landet, Lise i Stavanger skal sende om en uke.

Jeg har grudd meg til dette siden like før jul, da jeg først fikk vite om dette. For jeg er ekstremt glemsk, og kommer til å glemme å sende meldekortet til rett tid. Jeg tenkte jo å sende alt på lørdag, det glemte jeg. Men i dag hadde jeg huskelapper over alt, så da ble det greit. Men det var jo alldeles ikke enkelt synes jeg. Åpna siden og ble skikkelig stressa over spørsmålene jeg ikke skjønte. Høres kanskje enkelt ut for noen, og jeg føler meg kanskje litt dum som syntes det var vanskelig. Men går behandling til psykolog inn under avtalt aktivitet? Og hvordan skal man eventuellt hake av det på neste side? Jeg er redd jeg gjorde feil.

Jeg er uansett redd for at jeg ikke for penger, uavhengi av om jeg gjorde feil eller ikke. Fordi etter at jeg var i møte til NAV like før jul, ville de ha en erklæring på at jeg gikk der. Saksbehandler hos NAV tok derfor selv kontakt med psyk for å få en slik erklæring. Psykologen min skrev i januar et brev, med utstiktene og behandlingsplan. Men i slutten av januar fikk jeg brev fra NAV, hvor det sto at jeg fikk rehabiliteringspenger fram til 31.august 2010 – men at de krevde å få en behandlingsplan fra psykolog innen utgangen av februar. Da jeg nevnte dette til psykologen sa hun at hun hadde jo alt sendt, og det viste seg å være sendt over en uke før NAV sendte ut det brevet til meg. Så psykologen skulle ringe til NAV, men på fredag hadde hun enda ikke fått tak i saksbehandler!

I den behandlingsplanen RS hadde skrevet, sto det at vi tok sikte på minst to år med behandling, og at jeg i den perioden ikke var klar for jobb eller utdanning. Men nå blir det jo snart ny behandler da, kanskje han har et annet syn på det. Vi får se.

Men alt dette styret stresser meg og gjør meg bekymra. Når det blir slik stress for meg, så begynner å utsette. Jeg skulle skrevet brev til lånekassen, og sendt med fødselsattest på datteren min, i tillegg til erklæring fra psykolog – men det stresser meg, så jeg utsetter, og utsetter, og utsetter. Slik er det med alt som stresser meg. Jeg takler det ikke.

Ikke nok med dette med meldekort, det kommer nye regler for egenandelskort, det er kommet nye regler for dekking av reiseutgifter. Pappa hadde vært hos legen i dag, og kom hjem med ei hel blokk med ark for utfylling av reiseopplysninger. Hvor ingen av oss riktig forsto hvordan vi skulle fylle ut, og hva vi måtte sende med. Måtte vi få stempel på det arket av behandlingsstedet? Gjaldt arket for EN reise? Måtte vi sende med skyssgodtgjørelseslapper? Pappa mener at de har innført dette, fordi folk skal synes det er stress – og derfor ikke orke å sende inn. Han har kanskje et poeng?! :p

Photobucket

Reklamer

26 tanker på “Jeg blir stressa og bekymra av alt opplegget!

 1. Jeg sendte inn meldekortet i går og jeg er også redd for å ha gjort noe feil så jeg fant ut at jeg skal sjekke nettbanken på torsdagen for å se om jeg har fått penger fra NAV (hvis ikke så får jeg ringe eller gå på kontoret deres).
  Men, huff, jeg er så redd for å plutselig glemme å sende meldekort og ikke få pengene jeg har krav på. :(
  Ja, behandling hos psykolog/psykiater er «avtalt aktivitet», i hvert fall så fikk jeg inntrykket av det.

 2. Oj, er det avtalt aktivitet? da har jeg svart feil… hva skjer da tro?? Stressa… Men du vet, man kan søke om fritak for å sende meldekort hvis det blir for stor belastning for deg!!

  • Ja, det er visst det. Mange som sier at «neida, dette er ikke noe vanskelig» – men de har kanskje drevet med dette en god stund, de har kanskje glemt hvordan de følte det da de først startet opp?! Men det er tydelig at dettte er stressende for MANGE, så hvordan kan det da være enkelt? Jeg synes du skal ringe til NAV Cathrin, slik at du får ordnet opp i feilen. Eller vente å se om du får penger i løpet av uka, for så å ringe om du ikke får det.

 3. sv: nettopp!! endelig noen som forstod hva jeg mente:p hehe…
  vi er vel litt interne der…
  men ja, det er akkuratt som du sier! jeg skulle gitt sååå mye for å klare å komme meg opp om morgenen, dra på skole/jobb, og klare å sovne før sola står opp igjen… da hadde jeg følt meg såå heldig !!! men sånn er d desverre ikke..

  ja det er noe med det å ikke få mer enn man tåler…. men da er det utrooolig hva man skal tåle:p vi får bare se framover, og sette pris på de lyse dagene.. !!!
  stor klem <3<3

 4. Hei Kristel! Jeg ville bare svare her , det samme som jeg svarte på spm i bloggen min: Nei, men jeg linker ikke til psykiatriske blogger lengre :) Jeg har det bra, og du?

 5. Arg.. Jeg skal sende meldekort neste mandag, og jeg liker det ikke. Jeg ersom deg, usikker på om jeg klarer å fylle det ut o.l. Jeg håper det ikke er for vanskelig. Jeg vet ikke om psykolog er avtalt aktivitet jeg.. Må spørre beh. i morra.. Skal til han da..

 6. Jeg er glad for at jeg allerede er vandt med å sende meldekort, for husker at det var en brå overgang for meg også da jeg gikk fra rehabpenger til attføring. Jeg husker fremdeles ikke å sende meldekort med mindre jeg har alarm på mobilen, så jeg har fikset sånn at det står i kalenderen min og plinger annenhver lørdag slik at jeg skal huske det. Det er litt av et styr… Skjønner ikke helt poenget heller…

  Jeg har send meldekort i nesten ett år og skjønner fremdeles ikke hva spørsmålene dreier seg om :P Bare svarer det jeg tror er riktig og pengene kommer når de skal de. Saksbehandleren min på NAV har sagt at de tar hensyn til at det er mye forvirring nå i overgangsperioden og at de ikke vil gi trekk i ytelsene dersom meldekortet er fylt ut feil. De må visstnok ta hensyn til at dette er nytt for mange, og at det råder en del forvirring rundt begreper og regler. Så jeg ville ikke bekymret meg alt for mye, du får nok pengene dine.

  *klem*

 7. synes alt har forandret seg siden høsten 09.
  Plutselig skulle UNN ha kjøreregning for kjøring til behandlinger..
  Det at du skal sende meldekort på en annen dato en lise er rett og slett fordi halvparten sender lørdag i partall uker, og resten i oddetalluker. På denne måten får ikke nav alt for mange meldekort å gå gjennom på en og samme gang.
  Du sender meldekort, men får fortsatt alt utbetalt på samme dato som før, mens jeg sender meldekort og får da penger utbetalt for 14 dager om gangen :)
  Dermed siden mange får utbetalt i par og oddetalluker blir det nok delt opp :)
  Men jeg skjønner ikke hvorfor alle må sende meldekort igrunn. De hadde jo en fin ordning slik det var xD
  Håper psykologen din får tak i nav, og at det ordner seg slik at du slipper å være bekymret om du får penger eller ikke :)

 8. Skjønner frustrasjonen din.

  Slik jeg ser et er «avtalt aktivitet» aktiviteter du har avtalt med nav som evt vil medføre at du skal ha trekk i pengene dine (at du har jobba 5 timer og fått lønn for det for eksempel, eller at du ikke har møtt opp til avtalte møter etc med nav) Jeg har ikke inntrykk av at lege/psykologtimer er endel av avtalt aktivitet i og med at nav ikke har noe med disse timene å gjøre – det blir avtalt direkte mellom behandler/pasient, og fordi de timene ikke gir grunnlag for eventuelle trekk i stønaden/trygden din.

  Når det gjelder leveringsdato for meldekortene er det i alle fall slik her, at de med rehab leverer nå, og de med ufør leverer fra den 13.

  Pengene skal du har på konto tidligst 3-4 dager etter nav har mottatt meldekortet

 9. herregud som jeg føler med deg. Er i samme situasjon med NAV og jeg satt som et spørsmålstegn når jeg leste spørsmålene. De kunne jo defineres på uttallige måter. Så det hele endte med at jeg ringte til NAV, samtidig som jeg følte meg som DEN idioten, og spurte om hva de egentlig mente med det og det spørsmålet og hva som regnes som avtalt aktivitet osv.
  Men gjorde visst noe riktig, for jeg fikk lønnsslipp på mail idag.

 10. har vi fått mindre utbetalt penger i mars mnd? mangler ca 2000 KR HER Både meg og samboer………?

  • Jeg fikk vel omtrent 2800 kr, som tilsvarer EN uke. Det er visstnok slik det skal være, har jeg hørt andre si. Selv om jeg var forberedt på å få for 2 uker.. :/

   Men er du usikker, så prøv å ring NAV. Det er nok bare de som kan svare konkret, tenker jeg.

 11. Tilbaketråkk: Jennifer Aniston: La Stressa Dinner Damsel | Celebrity-gossip.net | Jennifer Aniston Celebrity Monitor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: