Jeg leser mindre psykiatri-blogger, og det føles OK

Da jeg startet bloggen min, og begynte å lese andre blogger – var det stortsett psykiatri-blogger jeg leste. Og jeg fikk meg mange fine venner gjennom bloggen, venner jeg ALDRI ville vært foruten. Blogghjertene mine !

Men det er lett å bli trigget av andre, det er lett å bli litt dratt ned, det er lett å bli veldig bekymret. Jeg tror nok at det kan være skummelt å lese for mange psykiatri-blogger, og at det kan forhindre framgang i eget situasjon. Jeg har kjent på dette selv, og i tillegg vært bekymret for mine blogghjerter for at de graver seg for mye ned i dritten ved å holde fast i psykiatri-blogger og andre psyke mennesker.

Misforstå meg rett. Jeg ville ALDRI vært foruten de vennene jeg har fått via bloggen, og jeg vil alltid være der for dem. Selv om jeg sliter og de sliter. Den støtten og forståelsen man får av andre som vet hva det vil si å slite, er noe jeg ikke ville vært foruten. Og selv om jeg føler jeg går videre, så vil mange av de jentene for alltid være i hjertet mitt – og jeg kommer aldri til å kutte kontakten.

Før trodde jeg at jeg ikke kom til å like en moteblogg, eller en hverdagsblogg, eller en bryllupsblogg. Jeg var veldig opptatt av at det var psykiatri jeg skulle holde meg innenfor. Jeg leste kun disse, kommenterte kun disse, og var liksom i min egne lille bloggboble. Jeg holdt meg til blogspot, og hatet andre bloggplattformer.

Men så kom jeg til et punkt, jeg vet egentlig ikke hva som skjedde og hvordan det skjedde – det skjedde vel gradvis tror jeg. Jeg begynte å lese andre blogger, på andre plattformer. Jeg fant ut at det var ikke så ille likevel, jeg ble kjent med andre som skrev om helt andre ting enn psykiatri. Og jeg byttet tilslutt plattform selv.

Nå merker jeg at jeg nesten ikke leser psykiatri-blogger lenger. Jeg har noen fast jeg følger med, og prøver å kommentere på – men alt i alt leser jeg mest andre blogger ( Se liste under favoritt blogger ). Jeg må innrømme at det føles ok – å legge det psykiske litt bak meg, og bli kjent med andre. I tillegg skal jeg jo på et bloggtreff, for helt vanlige bloggere som skriver om hva som helst annet enn psykiatri – det blir spennende, det hadde jeg heller aldri trodd jeg skulle gjøre. xD

Vil legge til at dette er ikke noe vondt ment mot mine blogghjerter, eller andre som skriver om psykiatri. Selv om jeg leser mindre psykiatri-blogger, er det mange jeg fortsatt leser – og vil alltid lese.

Photobucket

Reklamer

7 tanker på “Jeg leser mindre psykiatri-blogger, og det føles OK

 1. For et nydelig bilde av deg! Og jeg forstår hva du mener. Det er viktig å få andre inntrykk, ikke bare psykdom. (Selv om det selvsagt er vikige emner!!)

 2. Jeg tror du har et bra fokus her. Det er helt klart godt å kunne ha noen rundt seg som er i samme situasjon som en selv og som kan forstå hvordan du har det. Men jeg tror at hvis man hele tiden skal dyrke dette så vil man kanskje over tid grave seg dypere ned enn å bygge seg opp. Og ofte så trenger man nye inntrykk for å få fokuset bort fra de negative tingene som trigger en…det er ihvertfall min erfaring ;) Stå på!

 3. det er sant at man fort kan bli dratt ned når man leser andre som også sliter,men man
  kjenner seg jo så godt igjen i dem,så derfor blir det til at man henger seg fast ved nettopp disse leserne. Men det er også viktig at man får andre innspill,noe som minner oss på at det faktisk er andre gode ting i livet også.

 4. Hei!Skjønner kjempegodt hva du mener. JEg selv har vært sånn i det siste. Det er ikke for at jeg ikke er interessert i noen av bloggene jeg leste før, men det er bare det at når kroppen sier stopp og hjernen sier stopp for at man ikke takler det så fint lengre, så må man høre på de. Er fortsatt innom og leser bloggene jeg følger med, er ikke så veldig flink til å kommentere.

  Så bra at du har blitt kjent med noen andre :)

  Ønsker deg en god kveld <3

 5. Mmm… Jeg har det litt sånn selv.. Men jeg ville aldri forlate de jeg leser fast da! Som deg feks.. Jeg skal også på bloggtreffet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: