Den lengste og vondeste natta på evigheter.

Natt til fredag hadde jeg min aller verste natt på aldri så lenge. Jeg la meg egentlig ganske tidlig, til meg å være. Jeg var sliten og lei, og det hadde vært mye for meg den siste tiden – også denne dagen. Jeg skulle til psykologen på fredag, og ville derfor legge meg tidlig. Smertene var der nesten ikke, og jeg var nesten til å sovne – da fikk jeg en sms. Etter noen sms’er fram og tilbake måtte jeg bare logge meg på nett en tur.

Da jeg endelig logga av igjen, og la meg for å sove – var smertene uutholdelige. Tannpine! Det er nesten så jeg tror det kom, fordi jeg fortjente det. Jeg hiva i meg en 1grams paracet, og prøvde å sove. Men det var ikke mulig. Smertene var så intense. I løpet av natta tok jeg 4 1grams paracet og 2 1grams panodil – men ingenting funket. Jeg lå i senga og prøvde å sove, jeg lå på sofaen og prøvde å sove. Men hvergang endte det opp i gråt – av smerter og frustrasjon, av slitenhet og trøtthet.

Mamma var oppe en tur i halv 6 tiden, og da fortalte jeg henne hvordan det sto til, og spurte om hun kunne ordne datteren min klar til skolen – i tilfelle jeg fikk sove tilslutt.

Jeg vet ikke når jeg sovna, men jeg tror det må ha vært mellom 6 og halv 7. Jeg sov ikke godt, og våknet igjen halv 8. Lå våken og hørte på mamma og jenta mi, og da hun var dratt til skolen sto jeg opp, kasta meg rundt halsen til mamma og gråt – det var så vondt! Mamman min må være den beste i verden. Mens jeg lå å slappet av, og prøvde å sove igjen ringte hun rundt til alle tannlegene i byen. Dessverre var det INGEN ledige. Hun var ganske fortvila, og jeg følte at dette var straffen min -selv om jeg syntes det var urettfedig. Da hun skulle til å ringe til en annen by, og tannleger der – så ringte telefonen. Jeg kunne få komme til en tannlege i byen likevel, de hadde fått en avbestilling. Da var vel klokka ti, og jeg fikk time kl 14. Jeg skulle til psykologen kl 12 – men jeg kunne ikke dra dit, ikke med den smerten jeg hadde og ikke med så lite søvn. Jeg var i veldig dårlig form, samtidig urolig og ekkel i kroppen av litt for mye paracet&panodil i løpet av få timer. Så mamma ringte til psyk også for meg. Snille snille mamman min. Tante, som jobber der – og som mamma snakket med – skulle høre med RS om jeg kunne få slippe sånn «ikke-møtt-regning». *håperhåper*

Fra kl. 10 fikk jeg endelig sove litt, og mamma vekket meg ikke før litt over 12, for vi måtte kjøre litt før 13. Pappa kjørte meg, og jeg fikk låne penger av mamma.

Måtte vente en halvtime til tannlegen, og det var ekkelt – for jeg har som tidligere nevnt, skikkelig tannskrekk! Men tannlegen og hennes assistent var veldig flinke. De fortalte hele tiden hva de skulle gjøre, spurte meg hele tiden hvordan det gikk, og assistenten passet på så jeg pustet rolig og greit.

Jeg har betennelse i nervene i den ene visdomstanna. Umulig å reparere, så fikk medisin ned i røttene og en midlertidig fylling. Så skal jeg senere til kirurg å få den trukket – i og med at røttene var skeive/buet.
Den tanna jeg mistet en bit av, filte hun ned litt, slik at kanten ikke skal være så skarp – så skal jeg tilbake 26. februar for å fikse den, samt to små hull.

Var på apoteket etterpå og kjøpte ibumetin, som er smertestillende som hjelper veldig mot tannsmerter. I tillegg kjøpte jeg en blomst til mamma, samt filmen Inglorious Bastards til dem begge – for all hjelpen.

Nå er det litt ømt, så blir nok grøt og suppe på meg de nærmeste dagene. Og jeg håper jeg ALDRI ALDRI opplever en sånn natt igjen. *grøss*

Photobucket

Reklamer

13 tanker på “Den lengste og vondeste natta på evigheter.

 1. Usj hørtes helt forferdelig ut….jeg tror jeg aldri har hatt sånn ordentlig tannpine – og håper jeg aldri får det. Bra du kom deg til tannlege!

 2. tannpine e skikkeli bæsj :/ godt du endeli fikk fiksa d der! kjempeflink å fære tel tannlægen :D for en herlig mamma du har *misunneliiiig* kan æ få lån ho litt el? :P lykke til på trekkinga :)

 3. Noen ganger gir jeg ikke mamma den kreditten hun fortjener, fordi jeg føler hun ikke forstår eller noe – men hun kan virkelig være skikkelig god å ha innimellom, når det kommer til ting hun forstår. <3

 4. Tannpine er verdens verste tortur. Håper det ikke blir for ille fram til 26. februar. STor klem og god bedring-ønsker fra meg til deg.
  Lisemor.

 5. Det hjelper virkelig at tannlegene forteller hva de gjør ja. Man føler man har litt mer kontroll da. Visdomstenner er virkelig noe av det verste som finnes, de skulle ikke hatt livets rett…

 6. Tuesen takk for kommentar på bloggen min :)
  Jeg elsker mobilen allerede, selv om den er litt «rotette» (eller kanskje det bare er jeg som er litt rotette?)

  Designet mitt har jeg lagd i ett program som heter Artisteer :)
  Liker ikke at det står trial osv over hele greia, men det er fordi jeg ikke har fiksa meg aktiverings kode ovs .. -_-

 7. uff så fælt, skjønner at du må ha hatt jævlig vondt, jeg måtte operere ut en visdomstann i fjorhøst,hadde en betennelsesklump på roten så ja jeg skjønner virkelig at det må ha vært jævlig til smerter for deg!! Godt at du fikk kommet deg til tannlege iallefall, håper du slipper å få sånn ikke møtt regning til psykologen din da!! *klems*

 8. Så utrolig bra at du har familie som støtter deg :) Det er gull verdt! Ønsker deg lykke til med alt, og håper tannpinen forsvinner snart, det er jo så vondt å ha vondt i munnen!!! :( Klemmer

 9. Tilbaketråkk: Oppsummering av januar! « ~Life as it is~

 10. Jeg vet alt om tannpine. Det finnes ikek noe værre! Hadde en vond rotkanal og fikk smarter på fredag kveld. Det betydde at jeg måtte gå hele helgen med smerter. Ingenting hjalp uansett hva jeg prøvde og uansett hva jeg stappet i meg, men så tok jeg en av disse mørkegrønne ekstra tyggis greiene. Tygde noen tygg og la den rundt den vonde tanna, og vips så fikk jeg bort smertene såpass at jeg fikk sove masse.

  Neste gang du har vondt i en tann anbefaler jeg mørk grønn ekstra! :)

  Lykke til med tannlege. Håper det blir mye bedre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: