Hvordan vite hva som er riktig – for seg selv og for andre?

Jeg forsøker å gjøre det som er riktig. Det som føles riktig for meg. Det er det jeg forsøker mest på, fordi jeg vet hvor viktig det er at jeg tenker på meg selv, og at jeg har det bra. I løpet av den siste tiden – la oss si siste året – har jeg blitt mer obs på dette. Mine handlinger har ofte vært for at jeg skal få det bedre. Jeg har kanskje tatt valg som har såret andre, men jeg har følt det var det jeg måtte for mitt eget beste. Men er dette riktig?

Er det riktig at jeg tenker på meg selv først? Og med mine handlinger sårer eller skuffer andre?Jeg har gjort det igjen. Fordi jeg ikke vil miste noen som står meg veldig nær. Men først gjorde jeg noe annet, for å lette min samvittighet gjennom et halvt år – jeg tenkte ikke over hvilke konsekvenser det kunne få. Ååå, disse valgene og konsekvensene. Det er så vanskelig å vite hva som er riktig å gjøre, og hvordan man skal gjøre det.Men jeg gjør dette for min skyld. Fordi jeg trenger det. Fordi det er det jeg tror og mener er best for meg.

 

Photobucket

Reklamer

8 tanker på “Hvordan vite hva som er riktig – for seg selv og for andre?

 1. Jeg skulle ha lagt igjen en kommentar hos deg for lenge siden! Du la igjen en kommentar på et av mine innlegg, og jeg ble veldig glad da jeg klikket meg inn på bloggen din fordi jeg dagen før hadde lett etter blogger skrevet av noen med Emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse. Tror jeg med stor sannsynlighet har det selv, men for tiden har jeg klistrelappen Bipolar affektiv lidelse på meg.

  Jeg skjønner godt problemstillingen din.. Det er vanskelig, men av og til må man dessverre såre andre og gjøre det som føles rett for seg selv.

 2. Noen ganger må man rett og slett bare sette seg selv og sine egne behov foran andre. Sånn er det bare:) Og du virker som en veldig omsorgsfull person, så jeg er helt sikker på at når du virkelig føler at du må prioritere deg selv, så har du helt rett.

 3. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal si til dette fordi det er så mange måter å såre på. Noen ganger er det nødvendig,(Kanskje for å beholde sin egen integritet) men andre ganger tror jeg det er viktig å skjerme andre og på den måten får en det faktisk bedre selv i det lange løp. Dette betyr jo ikke at man skal la være å sette foten ned og at man ikke skal stå opp for seg selv. Men det er viktig å ikke såre, skyve fra seg eller gå til angrep på andre for å beskytte seg selv. Noen ganger er det best å holde ut og akseptere at andre ser ting på en annen måte og at det ikke nødvendigvis behøver å bety at hverken en selv eller de andre tar feil. Man har simpelthen bare to veldig forskjellige oppfatninger av ting.
  Lisemor.

 4. @Lisemor: Ja, jeg ser hva du mener. Denne gangen var det ikke for å skyve unna andre, for å beskytte meg. Men vil ikke skrive så mye om det heller.

  Takk for kommentarer alle sammen :)

 5. Noen ganger må man bare gjøre det som føles riktig for en og deretter gjøre det som er best for andre. Noen ganger må man bare sette seg selv fremfor andre.

  Ha en fortsatt fin dag, Liljen.

 6. Vi er alle selvsentrerte og egoistiske. Det skal vi være! Vi skal først og fremst tenke på oss selv. Alle andre kommer i neste rekke….

 7. Det er en ufattelig vanskelig problemstilling. Men som de over meg påpeker, man må ofte velge seg selv ovenfor andre. Akkurat som man må elske seg selv, før man kan elske andre..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: