Velg dine venner med omhu.

Jeg har hatt mange venner oppgjennom tiden. Både IRL og over nett. IRL venner er de beste, helt klart. De er mer ekte, man vet hvor man har hverandre og kjenner hverandre på de fleste områder. Jeg har ikke mistet så mange IRL-venner, de jeg har mistet er de jeg ikke har kjent så lenge. Og de er ikke mistet, bare kommet lenger unna.

Men jeg har også nettvenner som er DE BESTE. Kunne ramse opp i fleng, men tror ikke jeg trenger det. Dere vet hvem dere er, dere vet hvem jeg er, og jeg er evig glad i dere. Men, det er ikke alltid enkelt med nettvenner. Det har jeg erfart mange ganger. Og jeg har vært ute i mange stormer over nettet. Noen har gått så langt som å si at selvfølgelig må det være Liljen det er noe galt med, som alltid havner i disse stormene. Før trodde jeg blindt på dette, og banket opp meg selv innvendig. Nå vet jeg bedre.

Man treffer mange ulike mennesker på nettet. Og man kan rett og slett ikke gå over ens med alle. Noen kommer du til å ikke like, andre kommer ikke til å like deg. Noen kommer til å irritere deg, mens andre blir irritert av deg. Man må bare godta at slik er det. Men noen ganger forsøker man å bli venner med folk man kanskje ikke burde bli venner med, kanskje ser man faresignalene – men tenker at «vi har jo litt til felles, så hvorfor ikke prøve?» Så man prøver. Det har jeg gjort mange ganger. Det er mange jeg ikke har sjans til å gå overens med, men med noen prøver jeg. Noen ganger får det kjipe konsekvenser, hvor hele dritten ender opp i diskusjoner og krigføring.

Noen får virkelig fram det verste i meg. Jeg har vært borti noen slike. De som får fram det onde i meg. De er frekke i kjeften, og jeg blir det tilbake. Jeg blir opptatt av å ha det siste ordet, og være den som går seirende ut av situasjonen. Men jeg har lært, og forsøker å trekke meg unna slike folk. Jeg har også lært at den som «vinner» er den som klarer å avslutte.

Så jeg mener man må velge sine venner med omhu. Unngå de menneskene du vet at irriterer deg. Unngå de du blir provosert av. Ikke bli venner med noen ut av plikt eller fordi du prøver å være snill. Det finnes mange å ta av der ute, velg med omhu. De ekte vennene er verdt å vente på!

 

Photobucket

Photobucket

Reklamer

3 tanker på “Velg dine venner med omhu.

  1. Vet du, jeg har tenkt på akkurat det samme i dag! Det er best å unngå dem man vet man ikke går overens med, så slipper man konflikter og intriger. Godt nyttår til deg<3

  2. man skal være sammen med de menneskene som gjør deg glad, og som man trives med. Man tappes for energi om man er rundt folk som ikke klarer å oppføre seg og respektere andre mennesker.you go girl <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: