En selvskader er nødvendigvis ikke en dårlig MOR.

Det gjør meg så vondt når andre viser nulltoleranse for det å være MAMMA & SELVSKADER. Jeg har hørt dette mange ganger før, og leste det på en blogg nå nylig. Det gjør meg så vondt, fordi jeg føler at de som mener dette – også mener at jeg er svak, at jeg er en dårlig mamma eller noe slikt …Fordi

JEG ER MAMMA & SELVSKADER

Og jeg mener oppriktig at det hverken gjør meg til et svakt mennesket eller en dårlig mamma. Derimot er jeg et sterkt menneske og en god mamma, som kjemper for en bedre hverdag for meg og datteren min. Jeg jobber med saken, og det er det viktigste.

Selvfølgelig synes jeg ikke det er bra at jeg selvskader meg, ikke bare for datteren min sin skyld – men for min egen skyld og for alle rundt meg. Men det er slik jeg er. Jeg har mye smerte inni meg, jeg har opplevd mye vondt – og dette er min måte å «fikse» ting på. Å finne en annen måte – å lære seg å takle en annen måte – er langt fra enkelt.

Jeg skader meg ikke foran datteren min. Jeg har ingen åpne sår jeg viser fram til noen i familien. Men ja, de ser arrene mine – for jeg går med kortermet. Ja, datteren min har spurt om arrene. Men hun er enda for liten til å forstå, så hun blir fortalt at mamma bare har skadet seg enten ved fall eller lignende. Jeg har også tidligere fått tilbud om samtale med folk som kan hjelpe meg å fortelle hva jeg bør og ikke bør fortelle til datteren min om dette.

Jeg er mamma, og jeg er selvskader- og jeg føler meg tråkka på av folk som mener at det er umulig eller forbudt å være begge delene. Jeg forstår de som mener man burde slutte når man blir forelder, og tro meg – jeg har prøvd. For noen er det kanskje så lett å «bare slutte» – men for andre er det vanskeligere, uten at det gjør dem til et svakere menneske.

Jeg er selvskader, men likevel en GOD mamma!

Photobucket

Photobucket

Reklamer

9 tanker på “En selvskader er nødvendigvis ikke en dårlig MOR.

  1. Jeg tror ikke at du er en dårlig mamma pga selskadingen din. Så lenge datteren din ikke er vitne til noe, så "skader" det jo henne ikke. Men jeg håper du finner en vei ut av det før hun blir eldre og forstår mer. Jeg vet at du prøver, og mer kan en ikke forlange. Men noen dårlig mor blir en ikke pga selvskading uansett. :)

  2. Det innlegget mitt var ikke rettet mot deg , tvert imot eller andre mammaer, jeg ser ikke ned på deg, jeg synes du er sterk! jeg ser ikke ned på noen som er mamma og selvskader. jeg vet hvorfor. jeg har selvskadet i 8 år så jeg vet litt.Men for min del. så må jeg slutte. og det er en pådriver for meg å gjøre det også når jeg tenker på at jeg kanskje skal bli mamma.Å jeg kan ikke se for meg et liv der jeg er mamma og selvskader. Det går ikke. Men det er meg.Jeg må velge om det å bli mamma eller selvskadingen. Jeg velger selvsagt det å bli mamma å da må jeg kjempe hardt fremover. Det vil ikke bli "pent" men jeg kjemper i allefall.

  3. hmm, dette var spesiellt. du må ikke missforstå meg nå – jeg respekterer deg veldig høy og tror du er et fantastisk menneske og en god mor! Men jeg stillr meg selv mange spørsmål (og nå har jo du bare mulighet til å rette synspuntet mitt).. Du sier du er et sterkt menneske? Men går ikke selvskading ut på nettop usikkerhet? Du har mye vondt inni deg og den eneste måten du takkler dette er gjennom skading.. jeg vil ikke kalle deg en sterk person da. Å være sterk betyr å kjenne sin egen psyke så godt at du kan takkle det du kjenner inni deg. Å være sterk betyr å kjenne deg selv og ta lærdom av følelser du får for å bli sterkere og sterkere -det du gjør er å ta følelser og gjør deg heller svakere av det. Om du bare ikke klarer å takkle sorg eller vonefølelser på riktig måte (for du sier jo selv det er feil det du gjør) går du heller til psykolog for å få hjelp.Dersom du har en psyke i ubalanse tror jeg IKKE at du er mindre omsorgsfull (Tvert imot tror jeg du har enda mer kjærlighet å gi til din datter), men i mine øyer vekker det en varsellampe opp. Hva slags forbilde er du for datteren din den dagen hun opplever noe litt trist? At det ikke er vits å lære mer om seg selv som menneske for det bør heller siles bort gjennom å slå seg selv eller kutte seg over huden? Du vet jo selv at dette er galt – så hvorfor kan du gå som et godt forbilde for en liten pike som forguder deg og ser opp til deg som den største helten av et kvinnemenneske på denne jord! Du er ikke bare en forsørger som skal gi kjærlighet – du skal være et godt forbilde… Det kan man være hvis man sier at du HAR gjort noe galt og anger på det, men ikke dersom du GJØR noe galt og "angrer" på det… Det er bra at du skuler det for henne, men det hadde ikke gitt meg mindre skyldfølelse. Narkomane har også barn, de tar ikke nødvendig sprøyte foran barna sine. De vet nemlig at det er galt.Jeg TROR at du egentlig skjønner hvor galt det er å selvskade deg selv når du har barn, men at du prøver å undertrykke det gjennom denne teksten og all den kjærligheten du har for datteren din. Du sier jo du ikke viser det for datteren din, at det er dumt at du gjør dette osv – det i seg selv er skyldfølelse – og har man skyldfølelse gjør man noe galt og er med det et dårlig forbilde. det tror jeg du er enig i.du må som sakt ikke missforstå – jeg har vondt av deg som er selvskader, jeg respekterer deg som mor! Men jeg personlig mener at dette er galt. med all respekt! jeg beundrer deg for å skrive dette!!!

  4. Det er jo i utgangspunktet en negativ ting å selvskade, og det påvirker sikkert datteren din. Men ingen er perfekte, alle mammaer har feil og mangler. Selv om selvskading ikke er bra tror jeg ikke det er et så stort problem som mange skal ha det til. Det er ikke et større problem enn å for eksempel spise forferdelig usunt, og dermed blir barna påvirket til å spise usunnt. Eller et større problem enn å baksnakke andre, sånn at barna lærer at det er normalt og ok å baksnakke. Bare pass på at Em ikke føler at hun må passe på deg og ta vare på deg når du har det vondt, så tror jeg dette kommer til å gå helt fint.:)

  5. å være selvskader har ingneting med saken å gjøre om man er en god eller dårlig mor å gjøre…det er bare helt svada å si noe sånt i utg.pkt..Det er foreldre som drikker og ruser seg som kan betegnes som dårlige foreldre i den forstand at de lar situasjonen gå utover barna med at de ikke viser dem noen som helst form for trygghet, oppmerksomhet eller kjærlighet, fordi de kun tenker på seg selv. En som selvskader påfører seg selv smerte, men klarer likevel å gi barnet oppmerksomhet, kjærlighet og den tryggeheten de trenger for å vokse opp i trygge omgivelser. Jeg skjønner ikke helt den uttalesen jeg da…men men…

  6. Flott innlegg. Jeg er selv alenemamma og selvskader. Vi har merkelig nok nesten alle de samme diagnosene og problemene også.Men du har helt rett, trangsynte mennesker er dumme mennesker, og de har i allefall fått meg til å føle meg som en dårlig mamma.

  7. Til Irlin: Defenisjonen på styrke er å klare å bygge seg opp igjen og igjen. Det er å klare å finne en hverdag midt i kaoset. Hvordan man gjør det er opp til hver enkelt. Styrke er å kunne se seg selv og akseptere det man ser. Du har nok ikke opplevd nok i livet til å forstå hva ekte styrke er. Dessuten, det finnes ingenting som heter å være et svakt menneske. Det er en terminologi noen bruker overfor andre fordi de ikke vet hva de snakker om. Styrke er å ha empati, uansett. Vil dette si at man skal være enig i alt andre gjør og sier? Nei overhodet ikke. Men hvis man har ekte styrke så støtter man et annet menneske som ligger nede, uansett!Styrke er å overleve….

  8. Det påvirker nok barna våre at vi har arr og bandasjer, men… Jeg synes innlegget ditt er fint, og jeg tviler ikke ett sekund på at du er en vanvittig god mamma for lille Em. Jeg mener faktisk det samme selv – selvom jeg ikke engang har omsorgen for sønnen min pga sykdommene, så er jeg vel en god mamma fordiom??

  9. sv; jeg takker deg så utrolig mye for svar! Jeg gledet meg veldig til å høre det fra din side! :)Jeg er veldig lei meg for å høre om hvordan selvskadingen din begynte, jeg er svært sårbar for andre som opplever voldtekt og jeg kjenner et stort sinne inni meg på dine veier. Jeg mente ikke vont av å si at du i mine øyer var et mer svakt menneske – men du nevner jo faktisk et brytningspunkt – når stryken forsvant (etter voldtektssaken). MEN – jeg ser en stor styrke i deg dersom du nå sier at du kjemper om å legge dette vekk. Jeg forsto deg i dette blogginnlegget som at du ikke hadde noen sjangs til å legge det fra deg og på mange måter bare prøvde å leve med selvskading til tross for en datter. MEN når du nå sier at du arbeider hardt for å få det bort så begynnerjeg å se styrke. Desverre er det vanskelig for "oss på utsiden" å se styrken din før du faktisk vinner krigen mot problemet ditt. Er desverre sån. Men jeg har tro på deg og jeg tror du kan klare dette KJEMPEFINT! Jeg tror du har en så stor kjærlighet for din datter at du kommer til å slutte med det vonde mye fortere ettersom du har en så stor glede i livet ditt. (ikke at jeg vet noenting – men jeg mener at jeg har stor tro på deg og ønsker deg og din datter det beste).Når det gjelder det å angre eller ikke, så forstår jeg at selvskadere angrer etter det de har gjort. har selv venner som har drevet med dette for forklart meg hvordan de følte det. Det er alltid vanskelig å sette seg inn i en selvskaders situasjon, og jeg forstår det selvfølgelig ikk 100%. Men alikevell er jeg overrasket over at en person som angrer kan klare å gjøre det igjen- spess når man har et bilde av liten og så vakker jente som du har foran deg. Men ja, det er nok for vanskelig å forstå. Som sakt er det en utrolig deilig nyhet for meg å høre at du har søkt hjelp i mange år og fremdeles kjemper. Jeg har som sakt stor tro på deg og kommer nok til å ha deg i tankene mye i fremtiden. *sender alle mine tanker*.Ta vare på deg selv (så mye du kan *galgenhumor*) og kos deg så mye du kan med din kjære datter. Du er veldig verdifull, og du har en liten jente som elsker deg og beundrer deg. Du er kjempeflott Lilien! et vakkert menneske! Take care <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: