Voldtekt i bokserier..

Jeg leser en del bøker, og jeg er veldig glad i bokserier. Jeg leser Flammedans, Rimfrost, Polarnetter, Sønnavind, Sagaen om Sunniva, Kobberhjerte og Morshjerte. Jada, jeg vet det er mange (LOL). Romfrost er forresten ferdig da – veldig bra serie.

Men det var ikke det jeg skulle skrive om. Jeg FATTER IKKE hvorfor alle seriene skal handle om unge jenter, og jeg fatter iallefall ikke hvorfor alle disse jentene skal bli tatt med vold, eller forsøkt tatt med vold.

Anna i Flammedans ble voldtatt av Fjell-Nils, og ble gravid. Samme hendte med Elise i Sønnavind. Hun ble tatt med vold av Ansgar, og fikk en sønn ut av det.

Rime i Rimfrost ble forsøkt voldtatt av en gjeng banditter. Tora i Polarnetter ble forsøkt voldtatt av mannen til venninnen sin. Sophie i Kobberhjerte har opplevd overfall og forsøk på voldtekt. Og nå sist ble Sunniva i Sagaen om Sunniva angrepet på sætera av 5-6 menn, og det var klart hva de hadde i tankene sine!

Jeg forstår ikke hvorfor alle jentene i seriene må oppleve slikt. Det er så vondt å lese, for jeg kjenner det så godt på kroppen. Hvordan en voldtekt kjennes ut. Jeg er tilbake til november 2001. Jeg kjenner hendene hans, lukten hans, pusten hans.

Noen av seriene er alt fra 1000-tallet, rundt slaget på Stiklestad. Mens andre er fra begynnelsen på 1900-tallet. I alle disse århundrene har det vært vanskelig å være ung jente. Mannfolkene tar seg til rette, og ødelegger en jentes liv.

Når skal disse mennene stoppes? Kommer det ALLTID til å være voldtekter?
Er alle damer utsatt for å bli voldtatt?  Hvordan kan vi unngå det?

 

Reklamer

Én tanke på “Voldtekt i bokserier..

  1. du har rett,det er alltid voldtekter eller forsøk på det i serier..så jeg tror nok at lise har et poeng med sin kommentar her,samt at jeg tror at menn alltid har, og alltid vil ha et sånn syn på kvinner at de tror de kan utnytte seg av dem og bruke dem akkurat som de vil. Jeg vet ikke hvor i systemet menn har blitt feilkonstruert,men mange tror jo at de er *guder* på en måte,siden de tror de kan bruke andre mennesker som de vil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: