[ Gi meg styrke, gi meg tålmodighet ]

Jeg aner ikke hvor jeg skal hente mer tålmodighet fra,
men det er utrolig viktig at jeg prøver alt jeg kan nå!
Jenta er vrang. Hun hører ikke etter. Hun er frekk i kjeften sin.
Hun hermer etter. Hun sier stygge ting.
Hun nekter å rydde, og roter overalt – hele tiden.
Hun sutrer når hun ikke får det som hun vil. Kviner dagen lang.

Jeg blir sliten! Jeg rydder hele tiden. Jeg kjefter hele tiden.
Det er vanskelig å vite hvordan jeg skal forholde meg.
Hvilke straffer skal jeg ha for henne…

Jeg mener å ha hørt en gang, at man ikke skal straffe barna ved å ta fra dem måltid.
Man skal ikke si «Om du ikke spiser maten din nå, så får du ikke maten i det heletatt»,
eller «Om du ikke rydder, får du legge deg uten kveldsmat» ..
Man skal også være konsekvent på det, at om man sier man skal ta bort en ting,
om ungen ikke hører – så må man ta bort tingen også..
Ikke bare komme med tomme trusler.
Feks «Om du ikke rydder det puslespillet, så tar mamma å gjemmer det bort»
– da må man også gjemme det bort om ungen ikke rydder.

I kveld ville ikke vesla rydde. Så jeg sa hun fikk legge seg uten kveldsmat,
og masjerte henne rett til sengs.
Nå sitter hun likevel å spiser, en halvtime senere..
Vi inngikk en avtale. Om hun spiste og drakk opp, uten å si et ord –
for så å gå rett til sengs etterpå, skulle hun få kveldsmat.
Hun prøver å snakke til meg, men sitter å hvisker så stille hun kan.

Jeg vet ikke om dette er rette måten å gjøre det på, men jeg prøver.
For jeg kjenner jeg nesten ikke har tålmodighet lenger.
Dette har pågått så lenge nå, og det gjør meg veldig sliten.
Jeg er jo alene med henne, og det er lenge siden hun hadde pappahelg nå.

Men når jeg har fri, altså når hun har lagt seg eller er på skolen,
så samler jeg opp pittelitt mer tålmodighet – slik at jeg holder ut en dag til.
For snart må vel denne vrange perioden være slutt?

 

Reklamer

7 tanker på “[ Gi meg styrke, gi meg tålmodighet ]

  1. Du kan bruke skammekrok metoden. la henne sitte 5 min i en stol og når tiden er gått kan du sette deg på huk og fortelle hvorfor hu sitter der.Den lille trassperioden går bort.men kommer muligens tilbake i tenårene.

  2. Ja, vi har prøvd den versjon før.. hu fikk sitt på "bli-snill-stolen" i like mange minutta, som hu va gammel.. Så ha vi stoppeklokke som passa tia.. Funka vel ikke så veldig..

  3. Ååå, skjønner frustrasjonen veldig godt, lillesøstra mi har begynnt og herme og skriker veldig når hun ikke får det som hun vil!!! :SMen jeg syns du kan bruke det med maten og at du gjemmer lekene visst hun ikke rydder opp, mamma bruker og legge lekene dem ikke rydder bort i garasjen og lar dem være der noen dager, sann at dem skjønner at hun mener det! ;)det funker helt til ungene er lei av lekene hun gjemmer bort ;DMen som Lise sier^^Hva med og sette opp "hus-regler" på en liste og kjøpe inn stjerne-klistermerker..Og gi henne en stjerne for alt hun gjør riktig og ta bort ei stjerne når hun ikke hører,og visst hun samler opp f.eks 10 stjerner i uka (og øke dem etter vært), så får hun en belønning =)Mamma gjorde det med meg når jeg var lita og det var veldig morsomt, og da gjorde jeg som hun sa for og nettopp få belønning i slutten av uka, så ble det annenvær mnd, så 1 gang i mnd^^ ;)Det er en morsom måte for barna vaffal, tante gjør det også på ungene sine nå =DKlem <3

  4. skjønner deg veeeldig godt, barna til typen (jenter, 4 og 7 år) er slik. Sist gang ba vi de rydde rommene sine, hun minste gjorde det ikke så vi sa at hun fikk 10 minutter på seg, det som ikke var ryddet da, tok vi og kastet. Hun tok oss ikke alvorlig og satt bare å lekte seg. Etter 10 minutter tok vi med oss en søppelsekk og stappa alt opp i der. Vi kasta det ikke men vi har gjemt lekene til de dro til sin mor, og nå har vi sortert bort det meste. Det ble hyling og skriking, hun raste i en time etterpå, hun eldste ringte til mor og gråt og klagde, så vi fikk mor på telefonen også, men vi holdt ut, og dagen etter var de føyelige som lam. Vi truer aldri med måltider, for de spiser ikke til vanlig, men vi sender de på rommene om det blir for ille. "skammekroken" funker ikke her heller..

  5. barneoppdragelse er pokker ikke enkelt,man føler at man har prøvd alt uten hell..men hva med å gi henne masse skryt når hun gjør fine ting? fortelle henne at du setter stor pris på henne når hun har gjort noe bra. Jeg tror nok at å fokusere på det de gjør bra også kan minske på at de gjør ikke-fullt-så-bra ting..Barn vil jo bli sett, og de gjør mye for å få oppmerksomhet..så det er vel alltids verdt et forsøk. Og så liker jeg veldig godt omvendtpsykologi…det er ikke alle barn som biter på det,men noe gjør jo det.klem.

  6. Belønning og skryt når hun er flink, det gjør vi ja! For det mener jeg er viktig. Men det hjelper ikke mot trassen og denne utprøvingen og vrangheten … :/ Men det er vel abre en periode..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: