tanker om Kongo-saken..

Jeg har ikke satt meg så veldig inn i det, men jeg synes at saken i Kongo er urettferdig og latterlig. Det er noe galt med den saken, og jeg tror ikke de to nordmennene er så skyldig som Kongo skal ha det til…
De er forhåndsdømte, og har ikke fått noen rettferdig rettsak. De har ingenting å stille opp med. Det er tragisk!
Det er mulig de ikke har helt rent mel i posen, men det de er anklaget for tror jeg er rent oppsinn! De vitnene de har i saken, og de påstandene de kommer med, i tillegg til alle de absurde kommentarene fra blandt annet aktor – gjør at jeg tviler på hele saken.
Jeg håper de ikke blir dødsdømt, selv om det meste tyder på at de blir det…
Hva mener dere? Har dere fått med dere noe om denne saken?
Reklamer

6 tanker på “tanker om Kongo-saken..

  1. jeg har valgt å holde meg unna den saken. for det gjør så vondt å se to menn bli behandlet slik (ja, jeg vet 1000vis av andre blir behandlet på samme måte). Kongo har virkelig tatt for seg. Står så kjepphøye de er og kaller mennene for vikinger.det er ikke rart det er krig i verden

  2. Jeg forstår egentlig ikke så mye av den saken. Har bare fått med meg det jeg tilfeldigvis har hørt på nyhetene på radioen.Men uansett, skyldig eller ikke, alle fortjener en rettferdig rettsak og jeg er VELDIG i mot dødsstraff.

  3. Jeg er flau over å måtte meddele at jeg ikke har fulgt med i det hele tatt, og egentlig ikke visste at dette var en case før i går…. Dødsstraff synes jeg på ett generelt basis at ikke er så gale. Jeg ville mye heller blitt henrettet brått og brutalt enn å sitte i en klam, ekkel, overvåket celle 24/7. Men om det er rett for denne saken? Det vet jeg ikke hva jeg synes om, rett og slett fordi jeg vet for lite om saken.. Noen som gidder å oppsummere fort i noen få stikkord?

  4. jeg har heller ikke fått med meg alt i denne saken, men ville bare uttale meg litt om dødsdom generelt (selv om jeg mener de er uskyldige i de fleste tiltalepunkter).. Vet dere at de fleste i usa som er dømt til døden sitter år og dag inne i dødscella? Jeg har fått med meg det tidligere også, men jeg så ett program her en dag i forrige uke (tror ikke det var fra usa da, men er ikke sikker), om en mann som dro og besøkte fengsler for å lage en dokumentar på hvordan det er å sitte fengslet. Han besøkte både dødsdømte og "vanlige" fanger. Jeg ble veldig grepet når han var inne hos en mann som var dømt til døden, mannen hadde sittet på cella i 18 år eller noe, og satt bare å venta på at de skulle henrette han, han hadde begått ugjerningen da han var 15 eller noe, og han angra og var blitt en annen nå, og det tror jeg på! Mennesker forandrer seg, og jeg tror neppe han ville gjøre noe ulovlig om han slippes ut, men for en følelse det må være, å sitte på ei celle og tenke på det han har gjort 24/7… OMG…Skal de dømmes til døden, gjør det med en gang, eller det beste av alt, avskaff dødsstraff…Beklager ett mørkt innlegg her..

  5. Jeg er ikke for dødsstraff, fordi jeg vil heller at de som har myrdet noen skal få sitte å råtne i fengsel og tenke på ugjerningen resten av livet sitt. Når man tar livet av morderen, så slipper han jo billig unna.. Han får fred… Det er ikke rettferdig…

  6. @Kameleonen:Jeg synes det er vanskelig å oppdatere i stikkord, for jeg føler ikke jeg vet nok om saken selv.. Jeg har bare lest meg opp litt på VG… Men saken er at en mann er drept, og han var sjåføren til de to nordmennene. Det var også to andre som ble med i bilen, og liksom var vitne til det som skjedde. De hevder at nordmennene drepte sjåføren, og at de selv sprang og gjemte seg og kom seg unna. Nordmennene hevder at de ble truet med pistol mot hodet, for å underskrive noen dokumenter.. At de to vitnene drepte sjåføren.. I tillegg har nordmennene blitt siktet for flere ting.. Spionasje blandt annet.. Nordmennene har ikke blitt behandlet riktig i rettsaken. Det har vært mye rot med tolk til dem. Så de vet ikke en gang hva de er siktet for, iallefall ikke alt. De forstår lite av det som blir sagt i retten. Det er også flere ganger at UD har blitt nektet å prate med de to, samme med advokaten deres. Aktor i saken har hele tiden omtalt nordmennene som skyldige, og ikke tiltalte… Det er mye merkelig i denne saken. Kongo finner frem bilder av nordmennene i uniform (securitas-uniform) og påstår de er høyt oppe i det militære, og er sersjant osv… Det var noe annet latterlig de hadde påstått like før helgen, men jeg husker ikke hva det var.. Men de tror at Kongen i Norge er den som bestemmer ALT og er sjefen i Norge. En av de to tiltalte har vært i garden, og dette bildet kom også fram og det var liksom et kjempebevis på at han var skyldig på en måte… De aner jo ikke noe om hvordan Norge fungerer. De trekker fram helt absurde "beviser" – og slik jeg ser det er de to nordmennene allerede dømt til døden… Jeg håper virkelig UD klarer å ordne opp i det, om det er det som blir utfallet av rettsaken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: