Tilbakefall og tilbakesteg

Har egentlig aldri tenkt over at dette er to forskjellige ting. Jeg har alltid sett på en sprekk, som et tilbakefall! Men psykologen min fikk meg på andre tanker i går (noe av det jeg faktisk fikk med meg av det hun sa..) …
Forskjellen på tilbakefall og tilbakesteg, er at et tilbakefall er at du faller HELT TILBAKE til start. At ting er like ille som det var da du var på ditt værste. I mitt tilfelle, OD, kutting som resulterte i sying. Mens et tilbakesteg er en liten sprekk, man tar et lite steg tilbake – men uten å gå helt tilbake til start.
Jeg har ikke hatt noen tilbakefall, jeg har hatt tilbakesteg. Og det føles faktisk litt bedre. Et lite steg tilbake er ikke så ille, er det vel?
Å falle er jo værre en å gå et skritt tilbake. Det er vanskeligere å reise seg etter et fall, enn det er å stoppe å gå baklengs – og gå framover igjen.
Jeg har alltid ment at en sprekk har vært et tilbakefall, og at det har vært skikkelig ille og skrekk og gru. Jeg har skjemtes og hatt dårlig samvittighet og vært sint og skuffa. Men kanskje jeg ikke trenger å ta det SÅ tungt, det er jo bare et lite steg tilbake, og langt fra noe fall.
Hva tenker dere?
Reklamer

14 tanker på “Tilbakefall og tilbakesteg

  1. Sorry at jeg skriver dette(selv om jeg mener det). Men du er ikke akkurat noe forbilde for dattera di.. så masse psykiske sykdommer.. kutter seg og greier.. hmm.

  2. Hehe, du vet vel lite om hvilket forbilde jeg er for datteren min. Jeg vil egentlig påstå at jeg er et godt forbilde for henne, hvordan jeg KJEMPER for et bedre liv for oss begge. Jeg kunne lagt meg ned og gitt opp. Jeg er sterk og kjemper for oss begge, det vil jeg si at er et godt forbilde! :) Jeg tar ikke i mot crap fra folk som ikke kjenner oss. Det er din mening, men etter min mening har du ikke så stor rett til å uttale deg – ettersom du ikke kjenner meg og vesla mi.

  3. jeg er helt enig i det psykologen sa. man har alle mange tilbakesteg. håper du kan se at selv om du hadde et tilbakesteg her om dagen, at du har kommet veldig veldig langt.Tiril: du vet ingenting om Liljen og hennes liv.

  4. Tiril: Du kan ikke bare gå å skrive sånt til folk du ikke kjenner. nå merker jeg at jeg blir rasende inni meg, Liljen er ei fantastisk mor og sterk som få! Hun kjemper for seg og datra! Håper virkelig ikke du tar det til deg Liljen, du er fantastisk!

  5. Det vil alltid følge med tilbakesteg i hverdagen, Liljen. Små og store tilbakesteg selv om vi vil det eller ikke. Det er ulike måter å håndtere dette på. Og som du sier så er det vanskeligere å reise seg etter et fall for man synker så dypt ned i gjørma at man må dra seg opp til overflata med makt. Vet ikke om dette ble noe bra svar, men hodet mitt er ikke helt med i dag.

  6. helt enig i det du skriver her. det skumle er at hvis man tillater seg for mange tilbakesteg, kan det ende i et tilbakefall. kanskje. jeg vet ikke. men tilbakesteg vil alltid være en del av hverdagen til oss som sliter. Sånn er det bare. vi blir sterkere hver gang vi reiser oss:)det er bra at du ikke tar deg nær av det tiril sier! Du er utrolig sterk liljen, stå på videre:)

  7. Jeg må bare le jeg^^Hv faen veit "Tiril" om at du er ei god mor eller ikke? Gå og legg deg kjerring,bedre mamma en Kristel finner man ikke, hun gjør alt for og gi et bra liv til datteren sin nemlig!! <3Sannt det du har skrevet om vennen =)Tilbaksteg har vi alle og det er mye "bedre" en tilbakefall ;)Klem <3

  8. jeg kjenner jeg blir så irritert når sånne som tiril skriver de de skriver. men jeg skal la vær å skrive noe stygt til henne.Liljen, jeg syns du er fantastisk. Du er en kjempe god mor, det er jeg sikker på. Håper jeg en dag får møte den søte dattera di. Hev deg over lavpanna drittunger som snakker om ting de ikke vet en drit om!!bra poeng du har i dette innlegget. det er så sant så sant :) Du er så flink til å skrive innlegg med mening. lissom.. om du skjønner hva jeg mener. flinke søta mi :)evig gladii<3klem line

  9. Man faller ikke med vilje men man tar skrittet tilbake med vilje. Mange måter å definere dette på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: