[ "Ta ansvar for helsa og livet ditt!" ]

«Nei herrefred, du må ta ansvar for helsa di, og krangle på det. Det må du bare!»
«Ingen andre enn dæ som kan ta opp den kampen best mulig. Man må bare lær sæ å ta tak sjøl!»
I teorien høres jo dette veldig lett ut. For man har jo eget ansvar for eget liv og helse.Men jeg knekker sammen i krampegråt av disse ordene. Kanskje fordi ting føltes ille alt før ordene ble sagt, og det ikke føltes noe bedre å få denne realtysjekken rett i trynet… Men jeg føler jeg ikke klarer å ha alt ansvaret alene. Jeg skulle ønske noen kunne hjelpe meg, dele ansvaret med meg. Ta litt tyngde av skuldrene mine.

Jeg har mye ansvar. Jeg har ansvaret for ei -snart- 6 år gammel jente. Det ansvaret jeg har ovenfor henne er det viktigste for meg. Det er et stort ansvar. Det er nok ansvar for meg det. Da er ikke ansvaret ovenfor meg selv noe viktig, i forhold.. Jeg kan pine meg selv gjennom smerter…
~~
Når jeg tenker meg om, så er det ikke så enkelt. Hva er det jeg tenker med? Jeg tenker ikke klart, det er det som er nå. Jeg vil skyve bort ansvaret mitt, fordi jeg makter ikke alt som foregår. Jeg vil bare gi opp, og ikke være ansvarsfull eller sterk. Jeg vil ikke være flink. Jeg orker ikke mer ..Men det er klart at MIN helse har innvirkning på datteren min. Hun trenger jo en mamma som orker å være med henne ut på tur, leke, sykle og slike ting. Om ikke JEG tar ansvar for helsa MI, så går jo det utover datteren min det også. Det ansvaret jeg har for henne, det går inn i det ansvaret jeg har for meg selv… Jeg ser jo det…

Kanskje også det gjør det så vanskelig? At ansvaret mitt handler om fler enn bare meg selv.

Føler at jeg ikke har noen mening med dette innlegget.. Without sense.. Men er sånn jeg er for tiden, helt uten mening. Det er bare tanker og følelser som faller ned i meg her og nå, jeg skriver det ut, så jeg slipper å dvele ved det. (Noe jeg forresten gjør uansett..)

Iallefall, det jeg vil fram til; Det er ikke så enkelt å ta ansvar for helsa si og livet sitt. Noen klarer ikke ta det ansvaret, noen trenger hjelp til å ta det ansvaret… Jeg føler jeg trenger litt hjelp – jeg makter ikke alt alene… Og da tenker jeg ikke på ansvaret oven for datteren min, men ansvaret ovenfor meg selv. Komme meg til legen, krangle med legen over «diagnose» på føttene mine, jobb, skole, penger slike ting… !

Reklamer

Én tanke på “[ "Ta ansvar for helsa og livet ditt!" ]

  1. Aaaw… :´( Glad for at noen sier dette, for det virker ikke som det er mange som mener det… Og det å høre det fra noen er utrolig godt for meg, og gir meg mer styrke i det og være mamma for Em!! Så TAKK <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: