Partivalg – jeg føler meg DUM

Jeg vil påstå at jeg hater politikk, og at det ikke interesserer meg.
På én måte er det sant, på den andre siden er det ikke sant heller.
Jeg har aldri vært spesielt interessert i politikk, aldri satt meg inn i det. Det har ikke vært noe jeg brenner for. Jeg ønsker gjerne å være mer interessert i det, for det handler jo om ALT rundt meg – politikken er jo viktig.Jeg hater ikke politikk. Jeg bare hater at jeg ikke klarer å forstå det.

Jeg prøver av og til å sette meg litt inn i det. Lese litt om partiene og ta partitester. Spesielt når det nærmer seg valg, og aviser og TV er dekt av politikk og valget. Disse testene skal visstnok være hjelpemiddel for de som ikke vet hvilket parti de skal stemme på. Ut ifra testen skal man få vite hvilket parti som kjemper for de sakene du brenner mest for.
Men hva når man ikke SKJØNNER spørsmålene i testene? Jeg vet ikke hva EU er, hva EU står for, og om jeg er for eller i mot EU. Altså jeg vet jo HVA EU er, sånn teoretisk. Det er mange saker jeg ikke vet hva jeg mener om, som man MÅ svare om man er for eller i mot, ingen alternativ som sier «vet ikke/bryr meg ikke» ..

Folk prøver å få meg engasjert. Folk prøver å prakke på meg at jeg MÅ stemme. Da det handler om framtiden til meg og datteren min, familien min. Man må ha meninger om samfunnet, og være med på å forme samfunnet slik man ønsker det skal være. Jge føler meg rett og slett DUM. Jeg vet ikke hva jeg skal stemme, jeg vet ikke hva jeg mener om kvoteflyktninger eller oljeborring eller EU eller om eldre bør få velge hjemmesykepleieren sin selv, eller hva pokker alt handlet om…

Jeg har ingen meninger om slike ting, fordi livet mitt handler om her og nå med datteren min. Det eneste som KAN interessere meg er det som handler om skole og familie/barn eller psykisk helse. Men det var det knapt spørsmål om i disse testene. Jeg har tatt 3 forskjellige tester, med omtrent de samme spørsmålene og fått 3 forskjellige partier jeg burde stemme på… Whooot?

Det er ikke fordi jeg ikke bryr meg, eller fordi jeg ikke gidder – men det er fordi jeg ikke FORSTÅR…

Reklamer

8 tanker på “Partivalg – jeg føler meg DUM

  1. Håper ikke jeg fikk deg til å føle deg dum :/ Jeg synes du er flink, og du får jo med deg hva de snakker om, hvilke saker de diskuterer, men det er vanskelig å vite hva man skal mene om alt sammen.

  2. Neinei, dette er noe jeg føler på HVER gang det er valg. jeg vil gjerne kunne skryte av at jeg har stemt og engasjert meg, men jeg føler ikke jeg forstår noen ting, og da er det vanskelig.

  3. jeg har det på akkurat samme måte. Jeg vil ikke stemme for jeg aner jo ikke hva jeg egentlig stemmer for. Jeg har prøvd både sist gang det var valg og nå, på å sette meg inn i hva de ulike partiene står for. Og mange står jo for det samme bare med en annen ordlyd i valgteksten. Og så gir jeg opp og sier til meg selv: "det spiller jo liten rolle for om jeg stemmer Frp (f.ex.) så må de jo ha medhold fra andre partier for å få utført ting likevel, så da er det jo ikke ett parti som bestemmer og da spiller det liten rolle hva jeg stemmer på"Men så får jeg da høre: "DU MÅ STEMME BLANKT DA NINA OM DU IKKE VET HVA DU SKAL STEMME PÅ!!! Jajaja…. så stemmer jeg blankt da.. Hater politikk, folk blir så slemme av det…

  4. Jeg heller forstår meg ikke på politikk så jeg gidder ikke å engasjere meg noe særlig i valget. Dem lover og lover hvert eneste år, men ikke noe av det dem lover blir fulgt opp. Så hva er vitsen med å stemme da.

  5. Hva er vitsen med å stemme blankt? Hva får man ut av det? Jeg bare lurer, fordi jeg ikke VET… De prøver jo å holde mye av det de lover, tror jeg. Det er bare at de smører kanskje på litt, også blir det så det de gjør ikke vises så mye, fordi de gjør det mindre enn hva de har lovet på en måte?!

  6. Stemmer man blankt så har man (i følge det de andre sier) lagt igjen sin stemme slik at… blablabla, ok, jeg er enig, jeg forstår heller ikke… Høres så logisk ut når andre sier det, men når jeg skal prøve å gjengi det så har jeg null peiling. Det eneste jeg vet er at i min familie så er det mer godtatt at jeg stemmer blankt enn at jeg ikke stemmer i hele tatt… De lover og lover, og jeg tror alle tror på det de lover og virkelig vil gjennomføre det, men hva hjelper det da når ikke alle partiene i en regjering er enig i hva de skal bruke penger på? Da får de jo ikke gjennom det de ikke er enig i…?Jeg bare spør…

  7. Den største grunnen til at løfter som blir gitt før valget, blir brutt, er nettopp regjeringene, som består av ulike partier som vil løse ting på forskjellige måter. Grunnen til at det likevel ER viktig å stemme, er at jo flere stemmer et parti får, jo lettere er det for dem å få gjennom sine hjertesaker fordi da har de mer de skulle ha sagt.

  8. @Lise: Det fortalte du ja, så derfor har jeg jo tenkt litt på det. Og svigerinna mi sier også at jeg må stemme AP, mye pga at de kjemper for faste ansettelser i steden for vikariat – noe som ville vært bra for mamma.. pluss pluss – husker ikke alt hun nevnte men.. Høres jo veldig bra ut! Har fått prenta inn at jeg IKKE må stemme FRP iallefall!! ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: