[ Fjerne diagnoser.. ]

På onsdag var jeg til psykologen. Da nevnte hun at i løpet av høsten vil hun ta en ny test, fordi hun vil fjerne diagnosene mine. Det er ikke første gang hun nevner dette. Hun mener jeg har hatt dem lenge nå. Vel, kanskje max 2,5 år. Jeg har gått til denne psykologen siden september i fjor. Meningen var at jeg skulle gå annahver uke, men slik ble det ikke. Jeg har skrevet om dette før, HER og HER.
Uansett.. Jeg føler ikke at jeg kjenner dama, og heller ikke at hun kjenner meg. Hvordan kan hun da ha funnet ut at jeg ikke er Emosjonelt ustabil lenger? For det er hovedsaklig den diagnosen hun vil ha bort i første omgang.
Jeg har to diagnoser, Emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse og Unnvikende (engstelig) Personlighetsforstyrrelse. Førstnevnte har jeg kjent meg veldig igjen i, jeg har følt det har vært SÅ meg. Det har føltes så godt å få den diagnosen, for da forsto jeg megselv mye mer. Det var som om jeg lærte meg selv å kjenne bedre. Jeg satte meg inn i diagnosen, og reflekterte mye over det – HER blandt annet. Den andre har jeg ikke kjent meg likegodt igjen i, men ser at det er enkelte ting ved den som passer meg.
Jeg føler meg forvirra. Nå vil psykologen ta bort den som er mest meg. Fjerne diagnosen min.
Jeg vet man ikke skal si at noen ER diagnosen sin. Det er jo heller ikke det jeg mener. Men jeg sitter igjen med tanker som: «Hvem er jeg, om diagnosen blir fjernet? Det er jo den jeg er!».. Det føles som at jeg har funnet meg selv litt. Jeg har som sagt blitt bedre kjent med meg selv, føler jeg. Og nå risikerer jeg å miste det.. Hva eller HVEM sitter jeg igjen med da? Må jeg finne meg selv på nytt?
Jeg sitter her kjempeforvirra og med mange spørsmål.
~Hvordan kan en som knapt kjenne meg, tro at hun kjenner meg – og ville fjerne en del av den jeg er?
~Hva kommer til å skje om jeg «mister» diagnosen? Hvem blir jeg sittende igjen som/med?
~Kan man virkelig bli frisk fra en personlighetsforstyrrelse, og fjerne diagnosen?
~Vil dem som kjenner meg bedre/best være enig i avgjørelsen?
~Er det feil av meg å tenke slik? Burde jeg være glad for at jeg kan kvitte meg med en diagnose?
Reklamer

9 tanker på “[ Fjerne diagnoser.. ]

  1. Jeg aner ikke..Kan hun ikke vente til hun kjenner meg litt bedre? Woops, det får hun forhåpentligvis ikke tid til! ;P

  2. Å få fjernet en diagnose er ikke parallelt med å fjerne en personlighet. Å få diagnosen fjernet må da være en lettelse da du ikke blir "stemplet" lenger. Du har en ny mulighet til å vise hvem DU er og ikke hva fasiten på diagnosen sier. Da blir DU din egen fasit og ingen andre sin.. Vil ikke dette føles lettere? Slippe å bli satt i samme "boks" som alle andre med diagnosen. Dette er kanskje litt overraskende tanker i forhold til hva det du selv føler og tenker. Men sett utenifra for oss andre som er "friske" så vil jeg tro og håpe at å fjerne en diagnose er en raskere vei mot en lysere fremtid. Tenkt positivt. Ikke grav hverandre ned med tanker om at dere fjerner dere selv ved å fjerne en diagnose.. Håper du forstår hva jeg vil frem til.. . Er bare for å prøve å komme med en mening fra en litt annen synsvinkel.

  3. nei vet du meg hva altså!hun burde ikke komme her og komme her. Hun kjenner deg ikke. det skulle ikke ha vært lov å drive på slik!kjenner jeg blir sinna.åh teite dame.<3

  4. om du har diagnosen eller ikke, så er du fortsatt den samme personene. Det er du som menneske, din personlighet som beskriver deg. Det er jo egentlig ikke noe annet enn et ord som blir fjernet,ikke en del av deg. Og du vil tenke og føle de samme tingene..Samtidig skjønner jeg ikke helt hvorfor hun må fjerne dem..? Er det *begrenset tid* på hvor lenge en pasient kan ha en diagnose på seg liksom??

  5. Skjoenner deg godt altsaa..for jeg vet aassen det er aa vite at det er noe galt, uten aa ha noe navn paa det..er der selv naa, og det er frustrerende aa ikke ha noe "navn" paa det, eller vite helt hva som "feiler" en..jeg har 2 diagnoser fra foer som IKKE dekker det jeg sliter mest med, og jeg gleder meg paa en maate til aa faa diagnosen min, saa har jeg et navn paa det hvertfall! Men paa en annen side, saa ser jeg paa det aa faa fjernet (bli kvitt) en diagnose, som et skritt videre mot aa bli frisk..Klemmer <3

  6. Jeg skjønner hva noen over meg mener når de sier at å bli kvitt en diagnose er et skritt mot å bli frisk, og kanskje er det det. Problemet er jo bare hvis du ikke føler du har blitt noe bedre, hvis du fortsatt føler du passer diagnosen på en prikk, så skal den ikke bare tas bort. Den skal fjernes hvis du ikke passer diagnosen lenger.Jeg tror det er vondere å bli fratatt en diagnose man selv tror man har, enn å ha en gammel diagnose som ikke stemmer lengre. Jeg har en ekstra, som ikke stemmer i det hele tatt (lenger), og jeg tenker ikke på det, men hvis noen hadde tatt bort hoveddiagnosen min så hadde jeg sannsynligvis blitt enda verre.

  7. Ja man kan bli frisk av alle diagnoser vil jeg si.Men jeg synes ikke en behandler som ikke en gang kjenner deg skal være den som tar bort/friskmelder deg fra den diagnosen!

  8. Eg skjønna deg godt, skjønna godt at du stoppa opp litt no, og eg skjønna virkelig ikkje k som e vits med å fjerne den akkurat no, i alle fall når ho ikkje kjenne deg så veldig godt eingang! Blir heilt forskrekka eg. gosh altså!<3

  9. @E.INei, altså jeg vet jo det. Men denne diagnosen er jo en del av personligheten min, på en måte – da det er en forstyrrelse på personligheten.Jo, det ville vært greit å ikke bli stemplet, og at det vil være et steg mot en lysere fremtid som du skriver. Men det er ikke så enkelt! Jeg kan ikke hjelpe for at jeg sitter med disse tankene og følelsene, for ikke å snakke om spørsmålene om hvordan det vil bli, omkring det å få diagnosen fjernet. Og hvordan skal jeg kunne vise hvem jeg er, om jeg ikke lenger vet hvem jeg er?! :|@SwampoJa, jeg synes også det er litt feil. @LailaJa, jeg er jo fortsatt meg.. Men jeg føler det er vanskeligere å vite hvem jeg er, på en måte. Det har alltid vært noe, og når jeg fikk diagnosen skjønte jeg hva det var som gjorde at jeg alltid var "sånn" .. @CamillaDesireJa, ikke sant. You get it! @CamillaJa, det tror jeg også.. Hadde det vært den andre diagnosen hun ville ta bort, så hadde det vært annerledes.. Jeg synes også det er greit å ha diagnosen, for da vet jeg på en måte hva jeg jobber med/imot.. @NinaJa, nettopp. Jeg har ikke åpnet meg så mye for henne at hun kan påstå hun kjenner MEG. Jeg har prata og fortalt hvordan jeg har det. Men jeg har ikke delt så mye av MEG. @KathrineJa, ikke sant… jeg håper bare hun ikke får TID til å gjøre det.. :p <3<3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: