[ Noen tanker omkring selvskadingen.. ]

Jeg ble litt inspirert av min egen kommentar på forrige innlegget. xD
Jeg er «bare» 7 uker skade fri nå, og i forhold til nærmere 40 uker i fjor, så er det jo ingenting. Men samtidig er det jo faktisk hele 7 uker da! Det er nesten 2 måneder. For en selvskader som har skadet seg så mye som jeg har gjort – enkelte perioder var det jo flere ganger om dagen, hver dag – så er 7 uker lang tid.
Fra å tenke på selvskading hver dag, hele tiden, og iallefall så snart noe gikk meg i mot – så tenker jeg nå nesten ikke på det i det hele tatt. Før kunne helt dagligdagse ting minne meg om kutting, ord og bilder – ALT. Da fikk jeg en lengsel etter å kutte. Jeg ble trigget av den minste ting. Ved motgang var kutting ENESTE løsningen. Jeg har fortsatt en del motgang. Mye bekymringer. Savn og lengsel. Ensomhet. Angst. Men det GÅR BRA. Jeg søker etter andre løsninger, for nå er ikke kuttingen lenger noen løsning – det er bare et nytt problem.
Psykologen maser om at «når du fjerner noe som har vært en så stor del av deg, og så viktig i forhold til det å takle livet – blablabla- så må du tilføye noe annet, du er nødt til å gjøre noe annerledes – HVA gjør du?«
Husker min gamle behandler også snakket om dette. Jeg skjønner ikke helthva de snakker om. Joda, jeg har fjernet selvskadingen – og en periode da kuttetrangen og vonde tanker var tilstede, så enten spiste jeg eller drakk meg full – men NÅ så føler jeg ikke at jeg har noen andre løsninger på problemene. Jeg bare føler at jeg ikke trenger skadingen. Hvordan jeg da klarer å takle det vonde, det vet jeg ikke. Jeg bare vil ikke, og trenger ikke å kutte meg for å få det bedre. Når psykologen spør hva jeg gjør annerledes, så må jeg bare svare «jeg vet ikke» – for jeg VET VIRKELIG IKKE. Det bare ER sånn, så lett å ikke skade seg.
Det er nesten rart hvor lett det er. Jeg har hatt nedturer. Jeg har nesten gjort det slutt med kjæresten. Jeg har blitt påmint voldtekten. Jeg har følt meg skikkelig sviktet av venner. Det har vært perioder som har vært så vonde, at hadde det vært for 2 år siden, hadde jeg havnet på legevakta for å sy eller havnet på overvåkninga etter OD. Men det har vært vondt der og da, så har jeg liksom lagt det bak meg. Jeg vet virkelig ikke hva jeg gjør annerledes. Jeg bare liker livet. Jeg liker meg selv (vel, innimellom iallefall). Jeg vil leve. Jeg har datteren min, jeg har venner og familie, og jeg satser på kjærligheten – selv om den er vanskelig til tider.
Jeg føler på meg at dette skal gå bra. Jeg tror jeg har det bra, og kommer til å fortsette å ha det bra.
Jeg skulle virkelig ønske at det var enkelte av dere jeg kunne GI litt av dette til. Gi litt av livsgleden, gi bort litt av den store viljestyrken og det at det er så enkelt å IKKE kutte. Jeg føler jeg kunne klart meg uten halvparten av dette, så kunne jeg dele den andre halvparten på de av mine {blogghjerter}* som trenger det.
* Blogghjerter – det er dere det. Skjønne jenter som ligger i hjertet mitt 4ever!

 
Reklamer

3 tanker på “[ Noen tanker omkring selvskadingen.. ]

  1. Det er så godt å lese dette Liljen<3!Ingenting gleder meg mer enn at du takler ting uten selvskadingen. *belønningsdrink*litt få ord, men du veit..æ e no gla i dæ sjø<3

  2. åå, så godt å lese dette liljen! Ble glad nå =) på dine vegne.Det med å tilføre noe annet enn ss, mange ganger merker man ikke at man gjør noe annet i stedet for å ss om du skjønner. Når man slutter å røyke så vil man erstatte den vanen med noe annet, altså spise, tygge tyggis, ha noe mellom fingrene man leker med og slike ting..Jeg har også vært skadefri lenge, og jeg vet ikke helt hva jeg gjør annerledes jeg heller, men også mine behandlere spør om dette noen ganger.. Noen ganger må man bare være glad for at man klarer å holde seg unna tross motgang, og ikke minst, glede seg over positive tanker og følelser..Klem til deg, og det er veldig bra med 7 uker!<3

  3. Stolt av deg vennen, virkelig :')Og at selvskadingen ikke er noe løsning om dagen, det er det beste og gladeste jeg har leste på lenge og du fortjener det virkelig!! =DKlem <3 <3 <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: