[ Dårlig periode.. ]

Jeg kjenner det på meg når jeg nærmer meg en dårlig periode. Det er ulike tegn jeg kan se etter. Nå er alle tegnene her, og den dårlige perioden har begynt. Derfor er det skremmende å tenke på at jeg mest sannsynlig blir alene hjemme fra lørdag til søndag denne helga..Søvn::
~Jeg får ikke sove om natta. Om dagen sover jeg så mye jeg kan. Formiddagen, midtpådagen, ettermiddagen. Jeg sover dårlig, og er våken ofte. Er alltid trøtt, og kunne sovet hele dagen om mulig. Som i natt og i dag, jeg sovna seint i natt. Fikk ikke sove. Så jeg så et par episoder av House MD, og skravla med en kompis på chatten på FB. Etter å ha levert jenta mi i barnehagen i dag, la jeg meg. Sov lenge. Og ville ikke stå opp. Dagen i dag har vært trøttende og jeg har hatt lite energi.

Mat::
~Spiser mye. Er sulten hele tiden. Lager meg mye mat, og handler mer snop. Som i dag, to digre toast til «frokost». En hel pizza nå i sted. Gått å titta i skapet etter snop i hele dag.

Humør, sinne, frustrasjon, irritabel::

~Humøret er ille. Jeg blir sint og frustert for ingenting. Folk rundt meg vil nok si jeg er veldig irritabel. Jeg blir sur og sint for ingenting, og glefser til de som snakker til meg. Som i dag, pappa bare spurte meg om noen bilder – og jeg glefsa som bare det til han. Uten grunn. Eller da jeg møtte en bil på veien, da jeg skulletil butikken. Jeg liker ikke dama, og kjente jeg ble skikkelig sur av å se henne. Så kjefter jeg høyt da, selv om hun ikke hører meg. Bare må få ut sinne mitt mot henne. Sånn er det mot de fleste, jeg liker ingen når jeg er sånn.

Deppa og internett::
~Jeg viser tydelig på internett at jeg er deppa. Skriver hvor lei jeg er på statusen på FB eller MSN. Gir blaffen i hvem som ser det. Skriker ut til alle at jeg har det vondt. Tenker ikke på konsekvensene. Jeg lever i internettverdenen når ting er sånn. Sitter ved pcen hele tiden, søker inn i en fantasiverden – søker trøst og støtte i nettvenner {dere} og gir blaffen i om andre {irl-folk} ser smerten min.

Selvskading og selvmordstanker::
~Tanker om dette kommer enda sterkere fram. Jeg kan tenke på å skade meg selv, nesten hele tiden. Fantaserer om hvordan det vil være å kutte dypt, måtte sy, ta OD, bli innlagt. Det er også mye vanskeligere å stå i mot selvskadingstrangen når de dårlige periodene er her. Jeg gir blaffen i om jeg får mer arr {noe jeg ikke gjør til vanlig, da er det DET som skal til for å holde meg unna – at jeg ikke vil ha flere arr}. Jeg kan planlegge selvmord, planlegge begravelsen min og tegne gravstøtten min.

Likegyldighet::
~Jeg gir blaffen i alt og alle. Ingenting er viktig. Jeg bryr meg ikke om noe. Særlig ikke konsekvensene av ting jeg sier eller gjør.

Relasjoner::

~Dette er jo ting som også til vanlig er vanskelig for meg. I dårlige perioder kan jeg ha tendens til å skyve mine nærmeste unna meg. Jeg tar avstand fra mennesker. Holder meg unna. Jeg sier dumme ting for å skyve dem unna. Som for et par dager siden, jeg kutta meg før jeg dro til kjæresten min – for at han skulle bli skremt og forlate meg. Isteden var han forståelsesfull og god mot meg. Jeg blir forvirra..

Redd/angst::
~I dårlige perioder er jeg ekstremt redd. Jeg tørr nesten ikke ut å ta en røyk før jeg legger meg, og om jeg klarer å komme meg ut på trappa, sitter jeg med ører og øyne åpne – for å følge med om det kommer noen/noe. Øynene og ørene er mine viktigste sanser i disse periodene. Jeg er redd for å være alene, og trenger noen til å være der å beskytte meg. Det trenger ikke være noen som er stor og sterk, jeg finner til og med trygghet i datteren min på 5 år – selv om hun neppe kan redde meg om det kommer noen for å ta meg. Jeg får ikke sove om nettene fordi jeg hører skumle lyder, og er redd det kommer noen. Jeg ligger og lytter, og tørr ikke lukke øynene. Jeg har en ekstrem fantasi innimellom, og selv om jeg bor i ei trygg og lita bygd – der det aldri har vært innbrudd eller mord eller NOE sånn – så er jeg LIVREDD for dette. Fantasien min løper løpsk og gjør meg veldig veldig redd. Jeg er redd for virkelige ting, som at noen skal komme å ta meg eller drepe meg eller noe. Men jeg er også redd for usannsynlige ting, overnaturlige ting. Jeg kan være redd for å blåse ut røyken, fordi jeg er redd det skal komme fram et ansikt i røyken. Altså et spøkesle, som liksom kommer fram gjennom røyken da.. Høres sikkert helt sykt ut, men slike ting kan jeg være redd for når jeg har en dårlig periode.

Jeg merker når disse periodene kommer. Men jeg har enda ikke lært meg hva som skal til for å avverge dem. Jeg blir alene i helga. Det er skremmende. Sist jeg ble helt alene ei helg – ble jeg innlagt, for min egen sikkerhet. Jeg er redd …

Photobucket

Reklamer

8 tanker på “[ Dårlig periode.. ]

  1. Trist å lese at du har en dårlig periode nå. Er typisk det, at man vet når de kommer og kjenner igjen tegnene men vet ikke hvordan man skal hindre det i å skje. Har det sånn selv. Burde vært en guide til hvordan hindre å få dårlige perioder. Selv om noen kanskje mener at man må ha dårlige perioder for å få gode perioder, så er det vondt når den vonde perioden står på. Skulle bare vært gode perioder synes jeg! I forskjellig grad. Men alltid gode!*Sender en klem*

  2. Så utrolig vondt og lese at du har en sånn periode :( Kunne ønske det var noe man kunne gjøre/eller at du fant en måte og avverge det på. Kunne ønske det fantes en kjempe enkel løsning på det! Og ang helga : da må du bare holde deg fast i alle du er glad i og som betyr noe for deg <3 Også er jeg på msn hele helga om det er noe <3

  3. Gjør vondt og lese at du er i dårlig periode <,3Håper det roer seg av seg selv og at helgen går greit, selv om du er alene!Jeg kan si en ting om nattarøyken..Du er ikke alene, jeg er helt nervevrakselv, eller egentlig generelt etter det har blitt mørkt! *Gla'iDegVennen*<3

  4. det verste er at det høres ikke sykt ut (som du skrev i siste punkt), tror faktisk det kan være vanlig også, jeg var slik før, så husredd, måtte ha gardinene trekt for vinduene, for hvis ikke så jeg ansikter i ruta, selv om jeg var i andre etasje og ingen veranda utenfor.Tro det eller ei så ble det bedre etter at min bror, samt min beste venninne døde. Nå kan jeg styre tankene til å tro at det er de som lager lyder. De er der for å passe på meg, jeg er «trygg». Det funker ikke alltid slik, jeg er sykt redd for mørket også. Men skjønner hvordan du tenker, var akkurat slik selv, for noen år siden..Tenker på deg vennenKlem-T-

  5. Kjære vakre vene. Føle d e så lenge sia eg har snakka med deg, og eg blir så lei meg når du er på veg inn i ein / er i ein dårlig periode. Veit ikkje k eg skal sei, men du skal veta at eg er her, anytime. Meld meg, ring meg, ja, uansett k du vil! EG e glad i deg! <3

  6. Elliande::Ja, skulle vært en sånn guide ja. Det er greit man må ha dårlige perioder, men hos vanlige folk er ikke de dårlige periodene så ille. Det er ikke slik at man bare vil dø, fordi man er redd for verden liksom.. Det er liksom ikke bare at jeg har en dårlig dag, men en dårlig uke/mnd.. Jeg vet ikke.. KLEMAmelia::Takk. Skal se etter deg på msn om det blir ille for meg. Godt å vite at du er der, tilbyr deg å være der… KLEMCaroline::Ja, jeg også. Men går greit når jeg vet at mamma og pappa er oppe enda. Jeg er bare rett utenfor ytterdøra liksom. Men når de har lagt seg, og naboene har lagt seg – så er det kjempefælt. Samtidig føler jeg at jeg MÅ ha den røyken før jeg legger meg.. xD KLEMTaino::Ja, det er nok mange som har det sånn. "/ Jeg kan ikke se for meg at jeg skal tørre å bo alene noen gang, og da føler jeg meg så mislykka. Vi har jo leilighet i sokkelen her, og jeg og Em bodde der en stund. Men jeg klarte ikke sove, jeg var så utrolig redd. Så ei natt det var skikkelig ille, tok jeg med meg Em og vi gikk opp til mamma og pappa midt på natta, og la oss på gjesterommet. Siden da har vi bodd oppe :( Trist at du har mistet broren din og bestevenninna di:( Men fint du kan tro at det er dem som er der og passer på deg. KLEMKathrine::Takk søte! <3Ja, det er en stund siden nå. Jeg har vært så fraværende på msn/blog osv.. Ja, jeg vet du er der! :) Gla i deg og <3

  7. Oi….det med spisinga har jeg ikke tenkt på som noe tegn før..men jeg merker det selv….for en uke sida hadde jeg gått 2 uker uten mat, og nå eter jeg hele tida..konstant….har gått opp masse :( Hold ut vennen!! <3

  8. Kjempeglad i deg også, Lisepiamii <3Camilla::jeg ser på det som et tegn hos meg iallefall

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: