Legedritt

I dag har jeg vært skikkelig skikkelig sint!! Jeg har jo plagdes veldig i løpet av 2008, med det meste egentlig. Og har vært til legen flere ganger pga en forkjølelse som aldri gikk over/hele tiden kom tilbake. Men det var ingenting galt med meg, tok mange blodprøver, ble henvist til ørenesehals og greier. Men jeg har også hatt andre plager. Her er symptomlista mi:~ Hodepine (Ganske ofte, men ikke daglig)
~ Mister mye hår, tørt hår..
~ Svimmelhet (Ikke sånn at jeg tror jeg kommer til å besvime, men verden går rundt..)
~ Flimmer for øynene (liten prikk som blir større og større. 15-30 min) Lett hodepine etterpå.
~ Tett nese, noen ganger vondt. Plutselig neseblod.
~ Sår hals
~ Hals-/brystbrann
~ Hoste
~ Prikking/nummenhet… (Hendene og høyreskulder/skulderblad… – bare av å leie datteren min feks.)
~ Følelse av opphovne fingre/hender.
~ Sliter enormt med hukommelsen.
~ Løs mage ganske ofte..
~ Føttene, beinhinnebetennelse? Smerter oppover leggen. Smerter i knærne som går nedover leggene.
~ Generelt ledd/muskelsmerter, særlig føttene, men også rygg og armer.
~ Tretthet og økt søvnbehov (JA – veldig.. ) Men samtidig vanskelig å få sove om kvelden/natta.

Iallefall. Var til legen forrige fredag, hvor jeg viste henne denne symptomlista. Fortalte henne at noen mente det kunne være lavt stoffskifte. Så det ble tatt blodprøver for det, og for reumatisme og cøliaki. I dag var jeg tilbake og fikk svar på prøvene. Alle prøvene var fine. Så jeg måtte kle av meg (wææææ, panikk!!) slik at hun kunne sjekke alle ledd og sånn.. Og de hadde fin bevegelighet og sånn, så hun utelukket reumatisme.

Så da måtte jeg spørre «HVA KAN DET VÆRE DA?» …
Vel, jeg fikk resept på nesespray mot «forkjølelsen» ..
Og de andre plagene, er det så enkel forklaring på som – hold dere fast – DEPRESJON!
Hun vet om de psykiske plagene mine, for det var til henne jeg gikk for å få henvisning til psyk. Det var også hun som skrev ut cipralex til meg i fjor. Og John har sendt henne oppdatering på hvordan utsiktene er for meg, eller noe sånn .. Men helt seriøst – jeg TVILER på at alle disse plagene kommer av depresjon. For det første har jeg hatt det – faktisk – ganske bra i år, i forhold til tidligere. Ja, jeg VET at man kan få smerter i nakke og skuldre når man begynner å ha det bra igjen, fordi man endelig kan senke skuldrene – og da kjenner man hvor anspent man har vært. Men dette er noe annet! Hva med halsbrannen feks – kommer DET av depresjon? Nei, den kjøpte jeg ikke i det hele tatt. Men hun var så bestemt, jeg fikk ikke protestert. Virka også som hun ville avslutte timen ganske fort.. Så jeg måtte bare ta med meg resepten på nesespray, og gå..

Så nå er jeg ganske frustert og sint, egentlig.
Hun ante ikke hva som feila meg, når prøvene var fine – så da skylder hun på depresjonen min. Garantert ..

Så nå har jeg sånn halvveis bestemt meg for å gi ALT på fotballen, uansett hvor vondt jeg har i føttene. Helt til kroppen er så ødelagt at hun bare MÅ ta meg på alvor!

Ja, en annen ting. Jeg er jo overvektig. Og sist jeg var der nevne hun dette, for jeg måtte veie meg (HAT) .. Det var bare å trene da hun, gå turer, løp.. Jeg forklarte at om jeg går meg en tur, er føttene så vonde etterpå at det går uker før jeg kan ut å gå tur igjen! Neida, det var bare å spise ibux og paracet før jeg gikk ut det. Hvis ikke kunne jeg gå i skogen, for der var det mykere underlag. Så jeg forklarte at det tørr jeg ikke, jeg er redd for å gå alene i skogen. Det skjønte hun ikke, hvorfor liksom? «Nei, jeg er bare REDD!» .. Hun hadde ingen forståelse for det, what so ever!

Så egentlig, så føler jeg meg som en jævla hypokonder nå altså.. Mange sier jeg må prøve å få bytta lege, finne en som tar meg på alvor. Men jeg vet ikke om jeg tørr, hva om den neste legen sier det samme?!

5 tanker på “Legedritt

  1. Du er ingen hypokonder vettu :)Hehe.. Men hørtes litt rart ut ja at alt det der kommer pga depresjon Hmm * tenke tenke*Klem :)

  2. Tror ikke du er noen hypokonder. Du har jo ordentlige symptomer. Rart at det ikke gir utslag på noe som helst av prøver. Merkelige greier. *trøsteklemme*

  3. Så trist at du ikke blir tatt på alvor av legen din!Om du bestemmer deg for å bytte lege, så håper jeg du blir møtt med litt mere forståelse.Klem.

  4. Hodepine, og den svimmelheten: Drikker du nok?Jeg har det samme, oglegen mener d er blodtrykket mitt…Glad i deg!!!

  5. Takk for kommentarer.. Siv Helene – nei, jeg er ikke hypokonder. Det nekter jeg å tro. Men redd for at andre skal tro jeg er det da..Særlig når legen ikke finner ut hva som feiler meg.. Elliande – takk for trøsteklem!Lise – Slår meg ikke til ro med noe som helst før jeg har fått et ORDENTLIG svar på hva som feiler meg. Men må bare mote meg opp til å enten bytte lege, eller si til legen min hva jeg mener. lilleukjentemeg – Takk, det håper jeg også ja!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: